Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

4 knížky, které ukazují krásu minimalismu v interiéru i životě

4 knížky, které ukazují krásu minimalismu v interiéru i životě

Krásný byt nemusí být nutně obrovský. Hodně věcí neznamená štěstí. Připravili jsme pro vás výběr několika publikací, které ukazují, jak působivé můžou být drobné prostory a jak jednoduchost pomáhá vést spokojený život. Následující tituly vám ukáží nový pohled na minimalismus.

1. Small Homes, Grand Living

Málo místa, hodně možností. Knížka od Gestalten ukazuje, jak udělat z drobného prostoru designový klenot. Jak využít každého centimetru? Inspiraci hledejte v kapitolách o úložných prostorech či schodištích. Že se do bytu s jednou ložnicí nevejdou čtyři lidi? Small Homes vám ukáže opak. Knížku seženete třeba v pražském knihkupectví Page Five.

2. The Little Book of Tidying

Něco pro milovníky jednoduchosti. Tato knížka zastává názor, že méně je často více – a to i co se vlastnictví předmětů týče. Nebuďme otroky našeho majetku, vyzývá publikace. Když totiž budeme umět kontrolovat to, čím se obklopujeme, budeme zvládat i své životy.

3. Soulful Simplicity

Tato knížka může sloužit jako návod, jak dosáhnout jednoduchosti, ve které je síla. Každý den jsme pod tlakem, abychom pracovali a vlastnili víc. Autorka knihy Courtney Carver se rozhodla z bludného kruhu vystoupit, když jí diagnostikovali roztroušenou sklerózu. Snížila počet stresorů i zbytečných věcí ve svém životě a začala hledat novou radost ze života. Svůj návod teď nabízí i vám.

 

4. Goodbye, Things

Mimalistický život je šťastný život, říká japonský autor Fumio Sasaki. Dlouho se neustále stresoval a srovnával s ostatními, až se rozhodl, že se rozloučí se vším, co nutně nepotřebuje. Začal být vděčný za všechno kolem sebe a zjistil, jak může obohatit svůj život.

5. Minimalism

Dokument o důležitých věcech. To je Minimalism, dílo Joshuy Fieldse Millburna a Ryana Nicodema. Toto duo pomohlo milionům lidí na celém světě žít smysluplnější život – ať už ve svých knížkách, či dokumentech. Na jeden zásadní film se můžete podívat i online.

Máte knížky, které by se do našeho výběru hodily? Neváhejte je s námi sdílet. Budeme rádi za každý tip.

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

insidecor tým Autor:
insidecor tým

Publikováno: 18.01.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...