Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Boutique hotel Chateau de Vignée v sobě ukrývá loveckou minulost

Boutique hotel Chateau de Vignée v sobě ukrývá loveckou minulost

V 17. století zámecká farma, za druhé světové války nemocnice. Dnes hotel v belgických Ardenách, který je spjatý s přírodou natolik, že zeleň doslova vstupuje do jeho interiéru. V průběhu let se sídlo proměnilo v honosný hotel. Opulentní apartmá jsou přizpůsobena k odpočinku a místní lázeňské procedury obohatí tělo i mysl. Duch zámeckého areálu vzkvétá.

Přírodou obklopený prvotřídní hotel Château de Vignée najdete v belgických Ardenách, poblíž města Rochefort. Designérské studio WeWantMore proměnilo historickou stavbu v meandru řeky Lesse na svěží útočiště, které v sobě však stále zanechává kouzlo lovecké historie.

Fasáda z režných cihel dominuje celému sídlu. Spolu se zelení, která je v její těsné blízkosti, vytváří příjemnou atmosféru, přímo volající k odpočinku a ničím nerušenému prožitku z pobytu.

Vstup do hlavní budovy okamžitě předurčuje, v jakém duchu se nese celý interiér hotelu. Nad hlavami hostů ze stropu sestupuje sezónní květinová dekorace. Svítidlo společně s rostlinami navozuje pocit, jako by sluneční paprsky právě protkaly zeleň.

Snaha autorů využít co nejvíce materiálů, použitých na původní stavbě, se obtiskla i do podlahy ve vstupní hale. Je složena z mramorových fragmentů bývalých hotelových pokojů.

Designéry zaujalo staleté spojení místa s lovem. Svoji počáteční inspiraci našli v dramatických obrazech z 18. století, které temným způsobem zobrazují umění lovu. Myšlenka přirozeně prostoupila do celého konceptu, čerpajícího ze smyslové zkušenosti lovce.

Náš koncept vycházel z pocitu, který jsme chtěli zachytit v návrhu. Představili jsme si, co prožívá lovec, když se toulá nad ránem lesem. Textury, zvuky, první sluneční světlo třpytící se mezi listy stromů. Zážitek, který může nyní pocítit každý hotelový host. Zároveň jsme respektovali původní stavbu, místo a hledali správnou rovnováhu mezi historií a momentem překvapení. Chtěli jsme, aby se hosté bavili,“ dodává Ruud Belmans ze studia WeWantMore.

V barové části upoutá pozornost speciálně navržený basreliéf na stěně. Lovecká scéna je vytesána do ardenského modrého kamene. Designéři se rozhodli použít místní mramor, aby i zde využili lokální materiály.

Symbolická cesta lovce pokračuje v salonku, kde se na stropě rozvětvuje na míru navržené osvětlení, které připomíná ranní ponurou atmosféru lesa. 

Hotel svým hostům může nabídnout 25 neotřele vybavených apartmá. Jejich interiér odráží různorodou krásu oblasti Arden. Sytá barevnost výmalby i použitých textilií je charakteristickým znakem všech pokojů.

Majitel sídla Christian Teunissen je milovníkem vína a jeho vinný sklípek s téměř 14 000 lahvemi je jedním z největších v Belgii. Šéfkuchař Kwinten Boelen pravidelně organizuje ochutnávky vín a párování s jídlem. „Během lovecké sezóny pracujeme s lovci z regionu a po celý rok nakupujeme místní speciality, jako je sýr z Jeanjoule a čokoláda z Rochefortu. Existuje tolik výtečných produktů z Arden, tak proč bychom měli hostům nabízet Camembert z Francie?“

Zatímco některé hotely nabízejí pocit úniku tím, že se uzavírají před vnějším světem, my jsme vnější svět vědomě vtáhli do interiéru, abychom podpořili myšlenku spojení s přírodou. Kombinace unikátního interiérového designu a vizuální identity stírá hranice mezi exteriérem a interiérem na minimum a přispívá tak k uvolňujícímu zážitku z Chateau de Vignée," dodávají na závěr designéři ze studia WeWantMore.


WeWontMore

wewantmore.studio

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...