Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Léto, cestování a nezapomenutelná atmosféra hotelových interiérů

Léto, cestování a nezapomenutelná atmosféra hotelových interiérů

K létu neodmyslitelně patří cestování, poznávání nových míst i zajímavých lidí a bezpochyby také hromada zážitků. Na tom, aby vám zůstaly především pozitivní a nezapomenutelné vzpomínky, závisí mnoho různých aspektů. Mezi nimi to jsou i například hotelové služby či samo ubytování.

Zaměřili jsme se na atmosféru hotelů a ubytovacích zařízení, které nemusí být nudné a sloužit pouze k nutnému přespání. Když jste obklopeni hezkým prostředím, kterému dali ten pravý šmrnc architekti či designéři, je to jen další velké plus k vašim letním zážitkům.

Není nic hezčího než se probudit do slunného dne a vydatně posnídat u společného stolu. Bistro laděné do světlých tónů s velkými okny zaplňuje denní světlo. A ani večer, když se setmí, tu o osvětlení není nouze. Obstarají ho elegantní svítidla Ginger od Lightworks.

Svůdnou atmosféru vykouzlí nástěnná svítidla Ginger, která lze poskládat do zajímavých kompozic. Celá kolekce je vyrobena z vrstev dřeva a papíru lisovaných vysokým tlakem.

Správné osvětlení dělá divy. O tom ví své také designérka Paola Navone, která vytvořila působivou kolekci osvětlení Pinecone pro značku FontanaArte. Je vyráběno za použití staré techniky foukaného skla. Závěsné i stolní lampy Pinecone jsou ozdobou každého interiéru, nejen toho hotelového.

Svítidla Pinecone u nás seženete u společnosti Hagos

Podívejte se na proces výroby světel Pinecone:

Doslova pohádkové ubytovaní? Proč ne. Pokoj jako na zámku vás upoutá nejen vysokými zdobnými stěnami a stropem, ale také dřevěnou podlahou. Architekti ho doplnili stylovou dubovou podlahou od litevského výrobce Volunta parket.

V žádném pokoji by nemělo chybět pohodlné křeslo, na němž se můžete uvelebit kdykoli si budete chtít odpočinout nebo jen posedět s přáteli či rodinou. Mammoth Chair je ručně vyráběné křeslo z tvrdého dubového dřeva a je k dostání ve dvou verzích, Fluffy a Slim. Za jeho návrhem stojí Knut Bendig Humlevik & Rune Krøjgaard. Posedět si v něm můžete v showroomu Designpropaganda.

Masterly hotel v Miláně se nese v moderním retro duchu. Křeslo LX695 od Edwarda van Vlieta evokuje luxusní interiéry 19. století, přesto je jeho vzhled skutečně moderní.

Elegantní konzolový stolek Aisle nabízí BoConcept

Pocit větší útulnosti přinášejí do prostoru koberce. Koberec z kolekce RugXstyle, který získal ocenění za design Red Dot Award. Je vysoce odolný, a proto je ideální do komerčních prostor jako jsou obchody, kanceláře, hotely i restaurace. Pokud ho chcete omrknout detailněji, zastavte se v showroomu Boca.

Koberec RugXstyle s klasickým vyšívaným vzorem v moderním pojetí

Uzavřený koutek v otevřeném prostoru? Jaan Silent vytváří soukromé zóny všude tam, kde žijeme, cestujeme či pracujeme. Místo pro spontánní setkávání bez okolních pohledů cizích lidí zajistí čalouněná oáza od výrobce Walter Knoll.

Keramické dlaždice Celosia v sobě odráží tradiční řemeslný výrobní proces typický pro terakotu. Za těmito strukturálními a dynamickými oddíly stojí designérka Patricia Urquiola. U nás jsou k dostání u společnosti DC 616.

Ani koupelny nepřijdou zkrátka. Zajímavé řešení v oblasti koupelnového nábytku představuje Soft Negro, které nabízí rozsáhlé možnosti. Nesčetné prostorové obměny a široká paleta materiálů od laminátových povrchů, přes lakované s vysokým leskem, přírodní dýhy či masiv vás ohromí. K dostání v showroomu Design Bath.

Krása mramorových koupelen okouzluje lidi po celém světě. Mramor obsahuje více jak 95 % kalcitu a stejně jako ten s názvem Arabescato Orobico Rosso může obsahovat i příměsi v podobě jílových hmot a organických látek, jako jsou fosilie. Právě ty originálně zabarvují původně bílý mramor a vytvářejí tak působivé obrazce, která pak zdokonalují vzhled interiéru hotelů a jiných veřejných budov. Dodává Fortel Design.

Postel Cipria nabízí společnost Edra

Není nad dobrý spánek, který při cestování potřebujete o to víc. Protože, když se dostatečně dobře vyspíte, budete pak druhý den skvěle fungovat. Takový komfort vám může zaručit například čalouněná postel Cipria, skládající se ze čtyř polštářů připevněných k rámu postele. Díky umělé kožešinové podšívce je na dotek měkoučká a láká k dokonalému relaxu.

Opticky velmi lehká a pohodlná postel Grand Mellow, nabízí Stockist

Ať už vás na vašich cestách potká cokoli, zážitky vám zůstanou navždy. Věříme, že budou pouze pozitivní a že hotely a jiná zařízení, která navštívíte vás nezklamou.

Krásným příkladem designového hotelu, prostoupeného moderním uměním je například At six hotel ve Stockholmu: luxusní bydlení se špetkou umění.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...