Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Budiž světlo! Marset představuje novinky: Ambrosia a Ihana

Budiž světlo! Marset představuje novinky: Ambrosia a Ihana

Zavítejte s námi na chvíli do slunného Katalánska a poznejte novinky společnosti Marset. Tato unikátní značka vyrábějící moderní a nadčasové osvětlení rozsvěcuje interiéry i exteriéry již více než 70 let a vždy zaujme originálním řešením. U Marset nečekejte žádné dramatické vzory či výrazné barvy, ale spíše jemnost, eleganci a funkčnost. Nyní přichází značka se dvěma novinkami, které vás jistě upoutají.

AMBROSIA

Jedinečné a dekorativní svítidlo Ambrosia vzniklo původně pro luxusní butik v Madridu. Navrhli ho designéři Ciszak Dalmas a Joan Gaspar, kteří propojili jednoduchost, funkčnost a estetiku a povznesli jeho na první pohled technický design na poetickou úroveň. Osvětlení vychází z původní řady svítidel Linestra, která přešla v modulární systém. Ten je vhodný a přizpůsobitelný do jakéhokoliv prostoru. Díky modulární trubkové konstrukci lze nastavovat samotnou výšku svítidla, a nechat tak vyplnit prostor příjemným rozptýleným světlem.

Svítidlo Ambrosia je k dispozici ve 4 délkách – 120, 180, 210 a 315 cm. Nástavce o rozměrech 40 a 60 cm umožňují určit výšku, ze které je můžete zavěsit. Vzniknou tak vizuálně nepřerušované kompozice mnoha tváří. Můžete tak popustit uzdu své fantazie a vytvořit si osvětlení v místnosti přesně podle vašich představ. Černé barevné provedení podtrhuje minimalistické pojetí a naopak zlatá matná z něj vytváří elegantní svítidlo s dekorativním nádechem.

IHANA

Druhou novinkou, se kterou značka Marset přichází, je svítidlo Ihana. To vás může už na první pohled zaujmout svými ladnými křivkami a difuzory z foukaného opálového skla, které jsou zabudované do pevné kovové konstrukce. Svítidlo můžete rozšířit až o čtrnáct difuzorů, což vám umožní vytvořit různorodé světelné kompozice. Vzhledem k tomu, že se osvětlení nabízí v různých délkách závěsu, můžete ho využít i do prostor s vyššími stropy.

Ihana je finský pojem, který v překladu znamená znamenitý". Svítidlo je vybaveno technologií Dim to Warm, díky které můžete regulovat intenzitu světla, ale i jeho barevnost a teplotu. Tu lze při stmívání měnit od teplé bílé až po ultra teple bílou, simulující harmonické světlo svíčky.

Autorkou Ihany je finská architektka Joanna Laajisto, která dlouho hledala ideální svítidlo do své kanceláře. Při tvorbě tohoto nadčasového objektu se spojila s katalánským výrobcem svítidel Marset a vzniklo toto úchvatné a funkční osvětlení. 

Ať už vás zaujalo svítidlo Ambrosia nebo Ihana, značka Marset je plná překvapení a jedinečných produktů, které stojí za pozornost. Pokud se vydáte do pražského showroomu Light Works, můžete se o tom na vlastní oči přesvědčit. Zaujmou vás působivá venkovní osvětlení, ale i ta interiérová, jež vám představí originální design z Katalánska. Tak se nechte inspirovat.


Marset
www.marset.com

Light Works
www.lightworks.cz
Vlastislavova 11, Praha 4

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Light Works, Marset

Publikováno: 27.10.2021

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...