Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

CZECHDESIGN e-shop: Český design na dosah kliknutí

CZECHDESIGN e-shop: Český design na dosah kliknutí

Sdružení CZECHDESIGN dává nový rozměr péči o české designéry, které se věnuje již třináct let. Nedávno spustila neziskový e-shop, kde si z pohodlí domova můžete prohlédnout i objednat designové doplňky od řady českých návrhářů.

Martina Žílová, Adéla Pečlová, Mum-Ray, Shit Happens či Kateřina Kynclová. Produkty od nejen těchto umělců nabízí CZECHDESIGN na jednom místě. Prezentované značky vybírá sám tým redaktorů, kurátorů a design konzultantů. Dohromady tu najdete více jak 170 produktů. „Více se tímto krokem přibližujeme fanouškům designu. Většina našich dalších aktivit se totiž soustředí na odbornou veřejnost a designéry,” vysvětluje tým galerie.

Roman Kvita, sada skleniček na whisky.

Vedle mladých talentů nezapomíná CZECHDESIGN ani na stálice české designové scény – co si takhle pořídit porcelán od Maxima Velčovského nebo skleničky od Jiřího Pelcla? Anebo krásnou erotickou hračku od Anny Marešové?

Hračky od designérů KUTULU.

Talířky s ilustracemi Lény Brauner.

Že to s novým e-shopem myslí opravdu vážně, dokázal CZECHDESIGN už při slavnostním otevírání e-shopu. Ve své galerii uspořádal vernisáž zahrnující produkty, které dnes nabízí. Návštěvníci si zde dokonce mohli vyrobit vlastní šperk pod vedením již zmiňované značky Shit Happens nebo vyhrát ponožky od nové české firmy Gråpenger. Mají jednu skvělou výhodu: najdete na nich cvoček, díky kterému se při praní neztratí. Konec Lichožroutům!

A proč to CZECHDESIGN vůbec dělá? „Český design je v zahraničí stále více slyšet a my jsme na naše studia, školy a ateliéry velice hrdí. Neustále se snažíme podporovat mladé nadějné designéry a moc nás těší, když je vidíme přebírat mezinárodní ocenění. Kdybychom chtěli e-shop spustit před osmi lety, neměli bychom co nabídnout. Naše designérská scéna se za poslední roky značně rozšířila a my nyní cítíme, že je vhodný okamžik na spuštění podobného projektu,“ říká ředitelka organizace CZECHDESIGN, Jana Vinšová.

Peněženka od Daniela Piterka.

Jedním z cílů e-shopu je také přiblížit design široké veřejnosti a vytvořit místo, na kterém si lidé mohou prohlédnout současnou designérskou tvorbu. „My sami jsme fajnšmekři a kvalitní design chceme dopřát i ostatním. Věříme, že díky našemu e-shopu bude moci široká veřejnost ochutnat český design,“ vysvětluje koordinátorka e-shopu Kateřina Michálková. Výtěžek z prodeje půjde na vzdělávací programy galerie: ráda by se věnovala třeba seminářům o duševním vlastnictví umělců.


CZECHDESIGN shop

www.shop.czechdesign.cz

T: +420 777 611 426
shop@czechdesign.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: via shop.czechdesign.cz

Publikováno: 29.04.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...