Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Delta Light slaví 30 let. Nakoukněte do její Bible světla

Delta Light slaví 30 let. Nakoukněte do její Bible světla

Osvětlení, které nestárne? To je belgická značka Delta Light, která je na trhu už 30 let a jubileum patřičně slaví. V roce 1989 firmu založil obchodní manažer a designér Paul Ameloot, díky kterému ji dnes zná a obdivuje celý svět. U příležitosti jubilejního 30. výročí během milánského týdne designu Milan Design Week představila značka svůj výroční katalog svítidel The Lighting Bible – Anniversary Edition. My jsme nelenili a vybrali pro vás top produkty z této Bible světla, které vás zaručeně okouzlí.

Připomeňte si Milan Design Week, kde značka Delta Light představila novinky i zmiňovanou publikaci:

Firma, která začínala jako rodinný podnik a lokální výrobce svítidel, postupem času vyrostla v celosvětovou značku, která se specializuje na architektonická osvětlení a svítidla do komerčních i rezidenčních prostor. Delta Light představuje inovativní světelný design, který je uznávaný pro svou vyváženost, eleganci, funkčnost i nadčasový vzhled, a to jak v interiérovém, tak i exteriérovém osvětlení. Díky nejnovějším technologiím vznikají nadčasové a dlouhodobě udržitelné produkty. Při výrobě svítidel, kterých je mimochodem již přes 2500 kusů, se klade velký důraz na detail, precizní zpracování i použití ušlechtilých materiálů.

Na více než 1100 stranách The Lighting Bible prezentuje Delta Light své nové designy svítidel, technické inovace i stovky inspirativních fotografií realizovaných projektů z celého světa. Kniha je plná zajímavých rezidenčních i komerčních projektů, které budou inspirací nejen profesionálům z řad architektů a designérů, ale každému, kdo design miluje.

V úvodu The Lighting Bible najdete věci, „které byste měli vidět“. Jde o shrnutí těch nejdůležitějších a nejpozoruhodnějších novinek celého katalogu. Zaujmout by vás mohla zbrusu nová nabídka magnetických světelných řešení, která je rozšířena o senzory pro detekci přítomnosti denního světla. Což vám umožní ovládat osvětlení i bez nutnosti dalšího ručního zásahu.

Stropní svítidlo Magnetic Curves z kolekce Shiftline

Jiný osvětlovací systém, který je odpovědí společnosti Delta Light na maximální flexibilitu, se jmenuje Shiftline Matrix. Tento magnetický spojovací systém umožňuje vytvořit síť libovolných linií, která zaručí optimální světlo v prostoru, přesně podle vašich představ. S tímto osvětlením si můžete poskládat libovolnou strukturu, která se tak stane originálním dekorativním prvkem vašeho interiéru.

Stropní svítidlo REO RIBS IP

Osvětlení Microgrid 2 doplňuje řadu svítidel Minigrid a Grid Snap-In

Tak trochu netradiční osvětlení s názvem Hole in One je minimalistické zapuštěné svítidlo, které na první pohled vidíte jako pouhou díru ve stropě. Uvnitř se však skrývá promyšlený systém reflektorů, nasměrovaných přesně tam, kam potřebujete.

Minimalistické svítidlo Hole In One v obdélníkovém tvaru

Stropní svítidlo JAZZY. Vyrábí se ve čtyřech atraktivních odstínech

Závan elegance přináší svítidla z kolekce Needle. Jejich štíhlý tvar reflektuje sofistikovanost a jistou dávku noblesy. Jako by lustr v podobě úzké trubice rostl přímo ze stropu. Jednoduché a čisté linie nechávají prostor i pro hravost, které docílíte uskupením více kousků najednou.

Zajímavou novinkou jsou také hi-tech reflektory Fragma. Lze je dálkově ovládat přes telefon a libovolně tak měnit úhel a intenzitu vyzařování světla. Reflektory je možné variabilně přizpůsobit různým potřebám daného prostoru. Zejména vhodné jsou do prostor, které čas od času vyžadují změnu parametrů osvětlení, například umělecké galerie, kde se pravidelně mění umístění, velikost i tvar exponátů.

Svítidlo Fragma, které splňuje specifické nároky na osvětlení komerčních prostor

Lustr, který se vznáší prostorem jako štíhlá oblá kontura? To je závěsné svítidlo Lass-Oh!, které vnáší do prostoru šmrnc a eleganci. Celá kolekce v metalické zlaté či černé barvě je velice flexibilní. Lineární, čtvercové i obdélníkové tvary se dají vzájemně spojovat v nepravidelné spletence. Ukrývají v sobě LED klastry, které dokonale prosvítí každý prostor.

Dekorativní závěsné osvětlení ONE-AND-ONLY P

Z nástěnných osvětlení nás zaujalo svítidlo Breess, díky kterému v interiéru vykouzlíte jemné nepřímé světlo. Za návrhem stojí designér Luc Ramael, který se inspiroval pohybem listu papíru ve větru. Tenký, ohnutý list věrně kopíruje papír také svým rozměrem ve formátu A4. A stejně jako papír, i toto svítidlo seženete v matném bílém tónu.

Pro vnitřní i venkovní použití se hodí nástěnná svítidla Stip W v kulaté či hranaté variantě. Kulatý Stip W můžete použit pro celkovou orientaci, zatímco čtvercová verze nabízí speciální optiku, jež vrhá světlo na obě strany, a vytváří tak ideální osvětlení pro cesty.

Z repertoáru venkovních osvětlení nás upoutalo sloupkové svítidlo Oblix. Má kruhovou základnou a širší hliníkový disk nahoře, který drží světelný zdroj. Svítidlo vyzařuje příjemné a měkké světlo, díky kterému navodíte romantickou atmosféru.

Delta Light je ztělesněním řemeslného zpracování, které vám přinese čistý požitek z osvětlení a vše, co potřebujete pro své projekty,“ vysvětlují představitelé Delta Light, jejichž produkty pravidelně získávají ocenění jako IF Design Award a Red Dot Design.

Pro více inspirace si můžete na stránkách společnosti Delta Light celou publikaci The Lighting Bible zdarma stáhnout.


Delta Light

Vlastislavova 11, Praha 4

www.deltalight.cz/cz

facebook

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...