Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Designérka Lucie Koldová slaví na IMM veletrhu v Kolíně úspěch

Designérka Lucie Koldová slaví na IMM veletrhu v Kolíně úspěch

Na mezinárodním veletrhu interiérů IMM Cologne v Kolíně nad Rýnem letos zazářila česká designérka Lucie Koldová. Jako každý rok, i letos byl k vidění prestižní projekt Das Haus, jehož autorkou byla právě Lucie. Ta za svůj dokonalý dům sklidila neskonalý úspěch a poctu od světových médií i odborné veřejnosti.

Veletrh se konal 15. ledna 2018 a lidé ho mohli navštěvovat celý týden, a to až do 21. Každý rok je instalace Das Haus: Interiors on stage věnována jinému, s poctou vybranému designérovi a jeho tvorbě. Pro rok 2018 organizátoři oslovili Lucii Koldovou. Stala se tak první českou designérkou, která získala unikátní příležitost představit svůj osobní statement na současné bydlení ve formě simulovaného domu.

Talentovaná designérka, známá především díky exklusivním kolekcím svítidel, zde vynikla v roli autorky celého domu. Návštěvníky tak zvala k velkému rodinnému ohni, odhalila levitující myšlenky v prosvícené pracovně a nechala nahlédnout také do široké postelové niky či zapuštěné vany se světelným paravánem.

V mém domě hraje hlavní roli světlo a nábytek podtrhuje styl místností,“ říká designérka a s úsměvem dodává: „nenajdete zde kuchyň, myslím, že je řada příjemnějších věcí, kterým se člověk může doma věnovat.

Ideální dům Lucie Koldové byl postaven na ploše 180 metrů čtverečních. Cílem instalace bylo mimo jiné ukázat i svítidla z designérčiny vlastní kolekce. Představila zde hned dvě novinky, kde harmonicky zkombinovala měď, sklo i dřevo.

Hlavní společenskou místnost byste našli uprostřed jako srdce celého domu, kolem nějž byly postaveny další soukromější místnosti. Svítidlo, připomínající oheň, mělo navodit pocit společného setkávání a místa, kde vládne rodinné teplo. Nevidíme tu zdi, nejsou totiž potřeba. Protože každou místnost a její funkci definovalo samotné světlo. Designérka tím určovala jednotlivé atmosféry. Hrála si s intimním a klidným osvětlením, které v jiných částech domu nahradila honosnějším či reprezentativním kouskem. „Chtěla jsem vyprávět příběh o ideálním domě, ne slovy, ale místo toho světlem v těch nejrůznějších formách,“ říká designérka.

Poprvé se zde exkluzivně představily netradiční koncepty nábytku i svítidel: Puro Sparkle, Jack´o Lantern, Ily, Big One pro značku Brokis, křesla Chips a Cocoon pro TON, centrální sedací souprava Link výrobce Prostoria, postel Bed niche či relaxační pohovka Blossom, která vzniklá z vášně pro světlo a energii.

Nechyběl zde ani prostor pro přijímání hostů. Pohodlná křesílka spolu se zajímavě řešeným osvětlením dodaly tomuto koutku své kouzlo.

Dům tvořený světelnými buňkami navozoval v různých pokojích specifické nálady. Spolu s tím pravým osvětlením se dostala do prostoru také ta pravá a harmonická energie. Krásným příkladem byla například koupelna s originálním světelným paravánem.

Šatna, která vyniká sytě červenou barvou, doplněná stejně rudým sametovým křeslem, patřila k jedné z nejvyhledávanějších místností v domě. Ztvárněním byl ženský budoár. Jakási svatyně a soukromá galerie v jednom, kde za zrcadlem visely autorčiny oblíbené kousky od českých návrhářů. K vidění tu byla díla Liběny Rochové, Pavla Brejchy, šperky Evy Eisler, Zorya, či kabelky Ether. Lucie Koldová tak prezentovala český design v tom nejlepším slova smyslu, včetně uměleckých děl od Františka Víznera, Petra Duba i Milana Housera.

Jedním z pokojů byla také pracovna, kde převažoval čistý a oku lahodící design. Nic rušivého, co by mohlo při práci odvádět pozornost, byste tu nenašli.

Prostor pro spánek v podobě postelové niky zdobilo další nádherné osvětlení. Navíc jemné barevné tóny ideálně doplňovaly tuto klidnou atmosféru, vhodnou pro snění.

Lucie Koldová, přední česká designérka a femme fatale českého designu v oblasti skla, se touto nominací zařadila k renomovaným designérům jako jsou Neri & Hu, Sebastian Herkner a Luca Nichetto, kteří svůj osobní výklad současných konceptů představili na tomto veletrhu v předchozích letech. Za tento ideální dům Lucii srdečně tleskáme a přejeme mnoho dalších takto vydařených projektů.


Das Haus – Interiors on Stage

imm cologne, Hall 2.2

15.  21.01.2018

 

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Publikováno: 24.01.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...