Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Dům v Melbourne zdobí viktoriánské prvky i moderní design

Dům v Melbourne zdobí viktoriánské prvky i moderní design

Krásná viktoriánská terasa rodinného domu v australském Albert parku už z dáli láká k návštěvě. Svěží příroda, která je všude kolem, je také součástí soukromé zahrady za domem. Celý koncept vytvořilo studio Hindley & Co, které tak vzájemně propojilo příjemné bydlení s okolní krajinou, kterou mohou obyvatelé domu obdivovat i uvnitř. A to hlavně díky mnoha výhledům.

 

Ve viktoriánském období se městské domy stavěly převážně z cihel. Poznávacím znakem jsou také vysoká okna a špičaté střechy. Všechny tyto prvky při rekonstrukci architekti zachovali. Více však zasáhli do samotného interiéru, který pojali velice moderně.

Zdobné viktoriánské rysy byste našli v menší míře i uvnitř domu. Architekti doplnili tyto elegantní prvky jednoduchým, současným designem, a harmonicky tak propojili vnitřní prostředí s tím vnějším.

Stropy byly při rekonstrukci vyvýšené a takřka zarovnané s podlouhlými okny. Interiér se celkově zjednodušil a doplnil moderním a designovým nábytkem. Co se týče barev, architekti dali přednost černé a bílé. Černobílá je také kuchyň, která volně navazuje na velký obývací pokoj i jídelnu.

Velká okna, které jdou po celé délce hlavní obytné části, poskytují dostatek denního světla a navíc jedinečné výhledy do zahrady, kam lze z tohoto pokoje rovnou projít.

V ložnici se nachází původní krb, který už slouží spíš jako dekorace. Interiér navíc krásně oživují i zlaté akcenty v doplňcích.

Při vstupu do koupelny, sousedící s ložnicí, vás ze zahrady uvítají dva buddhové. Jednoduchý design tu doplňuje výrazná geometrická dlažba, která celý prostor zútulňuje.

V domě se nachází ještě jedna koupelna s vanou. Je zařízena v podobném duchu a stejných barevných tónech jako ta první, jen podlaha hraje jinými tvary.

Druhá ložnice vyniká krásným zdobným stropem a přilehlou velkou šatnou.

Z obývacího pokoje, jak jsme již zmínili, se dostanete rovnou na zahradu. Před rekonstrukcí zde byly tři oddělené dvorky, které ale obyvatelům nevyhovovaly. Proto je architekti celkově upravili a propojili. Místo jednoho z nich navíc vytvořili úžasný bazén.

Nechybí zde ani garáž, která se nachází na konci zahrady a která je přístupná z obou stran.

Soukromý dvorek poskytuje obyvatelům další prostor k příjemnému posezení u velkého dřevěného stolu, a to v obklopení květin a zeleně. Není nad to trávit volné chvíle se sluncem či hvězdami nad hlavou.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...