Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Jak na nábytek do dětského pokoje? Hlavně hravě

Jak na nábytek do dětského pokoje? Hlavně hravě

Design a děti nejdou dohromady? Jdou, a to dokonce velmi dobře. Design pro děti je veselý, hravý a hlavně funkční. Navíc se poslední dobou ukazuje, že mnoho designérů si tento typ tvorby užívá a dokonce ji přímo vyhledává. Děti potřebují inspirativní prostředí, které bude odolné a přežije všechny divoké hry a různé nápady. V neposlední řadě je důležitá i bezpečnost. Proto jsme pro vás vybrali produkty, které rozveselí každý dětský pokojíček.  

Villa Julia je veselý barevný domeček, který děti budou milovat. Nejen proto, že samolepky umožní značnou personalizaci domku, ale protože bude sloužit jako útočiště, místo na hraní a prostor pro dětskou fantazii. Lepenkový skládací dům navrhl pro Mee too – dětskou divizi značky Magis –španělský designér Javier Mariscal. Italská firma Magis myslí i na děti a stejně tak i dodavatel Stockist, u kterého útulné stavení seženete.

Patrová postel Nimbo od mladé české firmy Devoto v sobě pojí prostor pro spánek i volné chvíle. Kombinuje úložný prostor s hernou. To vše splňuje prostorná postel z březové překližky a odolného LTD materiálu. Dřevo je ošetřené přírodním olejem bez rozpouštědel. Připojit můžete zásuvky s tlumením a doživotní zárukou.

Princeznovská rozkládací postel Peggy od firmy Bonaldo je dostupná v mnoha atraktivních variantách a řešeních. Splní jak praktická, tak estetická očekávání dětí i rodičů. Spaní jako na obláčku je zaručené. Prodává ji firma Punto Design.

Ledově modré nebo zářivě teplé odstíny? Veselé barvy budou vaše ratolesti bavit. Ať už vaše děti touží po palandě, nebo upřednostňujete samostatné postele, Stockist má pro vás řešení. Bunky je polyuretanová dětská postel, ke které lze navíc objednat matrace, žebřík či samotné peřiny s povlečením. Kolekce MeToo značky Magis je určená dětem od dvou do šesti let a vznikla z podnětu Eugenia Perazza, prezidenta společnosti, když hledal nábytek vhodný pro svou malou vnučku. Její název „já taky“ je odvozen od dětské touhy napodobovat dospělé a přitom zůstávat ve svém světě plném her, barev a fantazie.

 

Modulární systém složený z šesti boxů je originálním řešením, kam ukrýt všechny dětské poklady včetně oblečení, bot i doplňků. Ve skříních Valises se mísí elegance minulosti s moderním a zábavným pojetím současnosti. Lehký vintage nádech z nich dělá sympatického společníka do každého pokoje. Jednotlivé moduly se liší velikostí a jsou potažené kůží v různých, avšak vzájemně sladěných odstínech. Vybírat můžete z modré, zelené, béžové nebo vícebarevné varianty. Lehce přemístitelná skříň je ideální do dětského pokoje, který čas od času potřebuje změny s tím, jak děti rostou. Puzzle, tetris i tato skříň z distribuce Punto Design uspokojí hravé dítě v každém z nás.

Výrazná knihovna SheLLf vznikla v limitované edici ve studiu nizozemské designérky Ka-Lai Chan. Mladá tvůrkyně přišla s dynamickým originálním objektem, který doslova rozhýbe interiér. Mladší obyvatelé ocení živou strukturu jednotlivých poliček, dospělí zase elegantní řešení se spoustou úložného prostoru na knihy, gramofonové desky a jiné věci, které mohou zůstat na očích. Firma Kristalia knihovnu díky unikátní technologii MDF lakovaných desek proměnila v sériový produkt. K dostání je u firem Punto Design a Stockist.    

Pokud jde o úložný prostor, v dětském pokoji ho není nikdy dost. Kam uložit všechny hračky, hry a další drobnosti? Ideální řešení jsou ta rafinovaná. Právě s takovým přichází italská značka Montis v podobě taburetky Cup s odnímatelným víkem. Tam snadno schováte vše potřebné a díky polstrovanému vršku se i pohodlně usadíte. Společnost Stockist jej nabízí v látkovém či koženém provedení.

Vedete vaše děti k péči o životní prostředí? Potom oceníte přístup dánské firmy Hay, která se inspirovala u automobilového průmyslu a židli Little Nobody vyrobila slisováním dvou vrstev recyklovaných PET lahví a plstě v jeden kus nábytku. Židlička je lehká a nemá ostré hrany, což uvítají především rodiče menších dětí. Ekologické stohovatelné sezení s oblými hranami nabízí firma Stockist.

Rockyho pro každého malého kovboje nebo indiánku. Stockist nabízí plastového houpacího koníka ve třech barevných variantách. Kvalitní ložiska zaručují pohodlné plynulé houpání. Houpačku navrhl pro značku Magis australský designér Marc Newson.

Děti milují zvířata. A budou milovat i konferenční stolek v podobě kachny Theduck od italské značky Bonaldo. Na vlny interiérového designu je ze své distribuce vypouští firma Punto Design a vybírat můžete z matných barevných provedení, lesklé zlatavé barvy či svítící varianty.  

Baví vás design? S naším výběrem by mohl bavit i vaše děti. Vybírejte kousky praktické, bezpečné, ale především veselé, barevné a hravé, aby doplnily dětský svět plný pohádek a radosti. Dětská fantazie je bezmezná, a proto i vy popusťte uzdu kreativitě a vytvořte dětem příjemné stimulující prostředí.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...