Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Když za kliku vezmou designéři

Když za kliku vezmou designéři

Kliky můžou být nejen funkční, ale také designové. Důkazem je nový počin české značky M&T – kolekce dveřního kování UP&DOWN. Stojí za ní ateliér Herrmann&Coufal, který přišel s hravým nápadem.

Tohle ovládání dveří je totiž v podstatě oboustranné. Rukojeť kliky můžete umístit buď nahoru, nebo dolů – jak se vám zlíbí. Pokud se rozhodnete ji po čase otočit, změníte její způsob ovládání a dveřím propůjčíte novou, neokoukanou tvář.

„Kliky umí být UP a zároveň i DOWN. Záleží na každém, jakou variantu upřednostní a jak kliku na dveřní křídlo namontuje,“ uvádí spoluautor návrhu Eduard Herrmann. „Design jsme pojali jako umělecké dílo, sochu, jejíž osobitý výraz vynikne spíš na minimalistických dveřích s čistým dekorem. Atraktivní celek ale můžou tvořit i s hravěji dekorovaným dveřím křídlem.“ S variabilitou si zkrátka můžete vyhrát – ať už jste nadšenec do interiérového designu, nebo architekt.

Ostatně, Eduardu Herrmannovi a Matěji Coufalovi kliky uhranuly již při studiu na UMPRUM, kde také založili svůj ateliér. Později hledali partnera, který by sdílel jejich nadšení pro řemeslně zpracované dveřní kování – a narazili právě na společnost M&T a designéra Romana Ulicha. „Společně jsme návrh rozvíjeli, a protože se M&T ujala konstrukční stránky, mohli jsme se plně soustředit na design,“ říkají Herrmann&Coufal, držitelé mnoha prestižních cen, mimo jiné ocenění Red Dot. Do kolekce se v plné parádě promítl jejich rukopis: důraz na detail, hledání rovnováhy mezi smyslem a krásou a odvaha jít za hranice poznaného.

Kolekce UP&DOWN se vyrábí z masivní mosazi a v šesti povrchových úpravách – titan černý mat, titan mosaz mat, titan braun mat, titan chrom mat, matný nikl a lesklý chrom. V interiéru však může najít místo i jejich kombinace. Tahle kolekce zkrátka dokáže zrcadlit váš aktuální rozmar – ať už jste UP, nebo DOWN.


 

Kolekce UP&DOWN, vyrábí M&T

www.kliky-mt.cz

 

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

insidecor tým Autor:
insidecor tým

Publikováno: 15.11.2021

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...