Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Látky a tkaniny probouzí staré řemeslo v moderním interiéru

Látky a tkaniny probouzí staré řemeslo v moderním interiéru

Tkaniny a textilie najdou v interiéru mnoho využití. Barevné či plastické vzory uplatníte nejen v podobě koberců, ale i na tapetách, nábytku nebo svítidlech. Přidají domácnosti teplo a zahřejí na pohled i na dotek. Můžete se bez nich obejít, ale proč se jim vyhýbat – mají přece své kouzlo. 

Povrchy často v interiéru zaručují teplo a izolaci. Proč tedy nezačít právě od podlahy? Kolekce koberců Best Wool Carpets se vyrábí z té nejkvalitnější novozélandské vlny. Ocení je hlavně kreativní duše marně patrájící po tom pravém vzoru, protože si můžete navrhnout svůj vlastní design. S koberci se seznamte u firmy BOCA

Ručně tkaný koberec Javi Hove Glam odhaluje krásu a jedinečnost každého kousku v podobě drobných detailů. Někdo by je mohl nazvat nedokonalostmi, ale netkví právě v tom jejich kouzlo? Firma Stockist ho nabízí ve dvou barevných provedeních. 

Kruhový koberec Dimas vyzařuje klid a rovnováhu, všechny linie se pojí ve středu koberce, a vytvářejí tak netradiční design. Tyto živé koberce najdete u firmy BoConcept

Vlněný kubistický koberec Pliages od francouzské firmy Toulemonde Bochart seženete u firmy Bulthaup ve dvou barevných variantách. 

Exploze barev, to je koberec Oxidized odnizozemského výrobce Moooi inspirovaný procesy oxidace, kdy se látky přeměňují v jiné. 

 

Veselé barevné koberce Kilim Parquet až ze slunného Španělska koupíte u společnosti Stockist. Vybírat můete ze dvou velikostí a tří barev.

Společnost Design Bath dodává vinylové podlahy s PVC opěrou Linkfloor Contract. Lamely imitují textilní vzory a pleteniny, přičemž si zachovávají vynikající vlastnosti vinylu, a to odolnost proti vlhkosti a snadnou instalaci. 

Měkké polštáře Badawi, které jsou k dostání u firmy Walter Knoll, přímo vybízí k posezení na podlaze. Ať už je umístíte kamkoli, vytvoříte pohodlný relaxační koutek.  

Orientální vzor obložení Aida s palmovými listy vás zanese do dalekých končin nejen díky svým motivům, ale i 100% hedvábí, ze kterého je ručně sešíván. Nádech orientu přináší společnost Stopka

Tapety německého výrobce Hohenberger pomůžou povrch zpevnit a zároveň se velmi snadno odstraňují, pokud je  musíte vyměnit. Prodává je společnost Barkotex. Vzor Galerie Steampunk je skutečná divočina, která se nebojí vystrčit drápky, pokud dojde na nudu v interiéru.  

Voděodolné tapety oceníte převážně v koupelně. Firma Wall&decò vyvinula speciální povrch WET SYSTEM™ a ve spolupráci s designérkou Evou Germani jim dala ve vzoru Niveum podobu leknínů, které vyzdvihují ono spojení s vodní hladinou. 

 

Dokonalá technologie 3D tisku v podání Moooi představuje fantaskní vyobrazení flory a fauny jak z obrazů Hieronyma Bosche. Tapeta Menagerie of Extinct Animals, zobrazující již neexistující živočišné druhy a formy, je graficky výrazná a naprosto nepřehlédnutelná. 

Kolekce Extinct Animals inspirovaná dnes již neznámými zvířaty vychází například z textury kůže a dává tapetám živý nádech. Vzor Dwarf Rhino představuje nosorožce trpaslíka a delikátně zpracovaný reliéf. Na kolekci spolupracovalo mnoho významných umělců a tvůrců, včetně slavného designéra Marcela Wanderse. 

Říká se, že džíny nikdy nevyjdou z módy. Firma HPL Service CZ s.r.o. s dekorativními panely Unilin Blue Jeans možná právě zahájila novou éru, co se týče textilu v interiéru. 

Kolekce Unilin Evola, kteoru má v nabídce firma HPL Service CZ s.r.o., nabízí 168 různých provedení dekorativních panelů v podobě HPL nebo melaminové a lemovací pásky. Dekor Woven naprosto vystihuje svůj název – tkanina v nejčistší formě.

S povrchy jednoznačně souvisí i dělení prostoru. Ideálním prostředníkem jsou závěsy. Řadu Amber od Création Baumann dodává  Bulthaup.

Závěsy Atomic a Chloe od stejného výrobce svou výraznou strukturou podporují hru světla skrze děrované tkaniny. 

Nábytek je rovněž neodmyslitelně spjatý s látkami a textilem. Nemusí vždy jít pouze o čalounění. Židle Nobody je směsí PET lahví a plastové plsti lisované za vysokých teplot. U Stockist seženete i dětskou variantu.  

Křeslo Gaia připomíná květinu. Její střed je obklopený okvětními lístky, zde v podobě opěradla. Dámské křeslo navrhla Monica Armani pro německého výrobce KFF

 

Mbrace Daybed proměňuje díky umně užitému textilu ideu zahradního nábytku. Sebastian Herkner navrhl ideálního společníka na lenošení. Seženete ho u firmy STOPKA

Modulární sedací souprava Trix od firmy Kartell poskytuje pohodlí a svobodu volby. Sami si určíte, jak bude zrovna dnes vypadat. K dostání je u společnosti Designpropaganda.

Textilie se často objevují i v ložnici. Vsadit můžete třeba na látkové potahy postele Toolate od italského výrobce Bonaldo

Na posteli Youniverse od stejného výrobce nenajdete jedinou ostrou hranu, jen měkké všudypřítomné polstrování. 

Plédy užijete jak v ložnici, tak třeba v obývacím pokoji. Prošívaný pléd od LOOOOX je oboustranný a kombinuje tmavě modrou s šedou barvou. 

Pléd Amado od Color Design je tak hebký a příjemný, že ho hravě přijmete jako dalšího člena domácnosti. 

Polštáře řady Cotton & Stories z dílny Création Baumann zahrnují množství tvarů, výšivek i potisků. Nabízí je společnost STOPKA.

Žádný interiér se neobejde bez svítidel a i ta se dají kombinovat s textiliemi. Závěsný lustr Oyster od firmy Hagos kombinuje kov a bavlnu.

Stojací lampa Cala s příjemným světlým perleťovým stínidlem poskytuje teplé a příjemné světlo. Konstrukci z lehkého dubového dřeva a plátna prodává firma Light Works.

Proměňte obývací pokoj či ložnici v oázu odpočinku za pomoci lamp Jaima. Marset představil svítidla Joana Gaspara inspirovaná obydlím beduínů, která dodává společnost Light Works.

Stejný tvůrce má na svědomí i stolní lampičku Mercer pro Marset, která sofistikovaně kombinuje plátěný cylindr a skleněný poklop.

Kam jinam se špinavým prádlem než do plátěného vaku od Loooox s hygienickým igelitovým vnitřkem? Textilní koše na prádlo jsou praktické, skladné i stylové a velmi snadno se udržují.

Magis vyrábí propracované doplňky pro děti i dospělé. Stříška dětem poslouží jako rozhledna do okolí nebo úkryt před všemi bubáky a strašidly.

Textilie a plátěné materiály do interiéru rozhodně patří a dokáží ho zútulnit. Umí mu ale také dodat šmrnc a styl. Po jaké látce byste sáhli vy? 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...