Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

LOOOOX: Nemilosrdný luxus

LOOOOX: Nemilosrdný luxus

Budova bývalých Elektrických podniků v Bubenské ulici ožila. Velkorysý funkcionalistický objekt z třicátých let od Adolfa Benše se stal základnou pro mnoho designérů a umělců. Svůj showroom si zde zřídilo také známé studio OOOOX.

Produkty - LOOOOX: Nemilosrdný luxus

Pokud je vám charakteristická tvorba studia OOOOX blízká, jistě vás zaujmou i doplňky interiéru, které pro vás po celé Evropě posbírali. Samotným architektům a designérům ze studia OOOOX chyběli v Praze či celé ČR, kousky, jež by přesně odpovídaly jejich představám. Rozhodli se tedy situaci změnit, a tak vznikl LOOOOX - Luxury by OOOOX, originální prvky dovezené z Evropy, nebo LOOOOX - Looks by OOOOX, což jsou doplňky, které vznikají dle samotného designu studia.

Produkty - LOOOOX: Nemilosrdný luxus

Typická barevnost pro realizace tohoto týmu se odráží také ve výběru jednotlivých kousků. Sami autoři dodávají, že výběr sortimentu vzali opravdu jen sami na sebe a nevybíral je žádný obchodník. Vždy se jedná o jedinečné kusy, pro které se studio při svých cestách nadchlo a chtělo je poskytnout zdejším zákazníkům či architektům. Do vlastních sbírek" rádi sáhnou ale i oni sami. LOOOOXusní kousky můžete objevit téměř v každé OOOOX realizaci. Studio při navrhování začíná vždy od samého začátku či podstaty projektu, ten ale v konečné fázi dotáhne do úplného závěru v podobě podobných drobností. OOOOX architekti díky své dlouholeté praxi totiž vědí, že mnoho nedodělků se nakonec stane věčným provizoriem.

A samozřejmě i samotné architektonické a výtvarné řešení showroomu může být připsáno na seznam realizací studia OOOOX. Funkcionalistická budova během let zastávala různé funkce, byla využívána rozličnými způsoby, proto se architekti rozhodli jít až na samotnou dřeň této hodnotné hmoty.

Oškrábané zdi vytváří autentickou a nepravidelnou kresbu různých tónů barev, která je v kontrastu s luxusními předměty. Nahodilost a neučesanost těchto vzorů vytváří uvnitř nenucenou náladu. Nemaskované původní konstrukce a schodiště se slzičkovým plechem přidává na surovější atmosféře showroomu - přesně tak, jak to k OOOOX už po léta patří. Stejně jako u všech svých realizací vsadili architekti na přímočarost a materiály, které je baví.

Architekti Radka Valová a Jakub Vala šli dokonce tak hluboko, až vysvobodili tmavou mozaikovou podlahu a cementové dlaždice zpod vrstev naplavenin času. Obnažené termostaty centrálního vytápění a půvabná klimatizace Carrier se potom stávají doplňky mezi doplňky.

Produkty - LOOOOX: Nemilosrdný luxus

Elektrorozvody zachovávají atmosféru třicátých let. Rozvody jsou bez příkras přiznané, disponují bakelitovými zásuvkami a vypínači s páčkami. Stropní lišta z kabelové lávky nese tzv. „parky“, reflektory PAR, které nejenže dokáží artikly dostatečně nasvítit, ale hrají také dominantní roli v celém prostoru. Pomyslné úběžnice podporují osovost celé místnosti, díky ní má i prostor plný jednotlivostí řád. Ostatní závěsná světla jsou výběrem z produkce LOOOOX.

Police z palet po obvodu nechávají vyniknout vystaveným předmětům, bílá barva neruší žádný z materiálů, který podstava nese. V bílém nátěru jsou také barely, které podpírají skleněný středový prezentační stůl. Obojí jako by ustupovalo nabízenému zboží stranou.

Produkty - LOOOOX: Nemilosrdný luxus

Až budete shánět to poslední, co vám ve vašem interiéru stále chybí, vzpomeňte si na LOOOOX a nahlédněte dovnitř; protože ,,Bůh dlí v detailech", nebo ne? Jestliže vám ostrost a zemitost není cizí, dozajista vyberete kousek do svého domova. Od prosince 2014 změnil showroom svou adresu na neméně prestižnější místo - nově ho najdete v holešovické M Factory v Osadní ulici 35, spolu s ateliérem jejich zakladatelů OOOOX pěkně na jednom místě. Na podrobnější článek o jeho interiéru se můžete již brzy těšit na blogu insidecor. Ještě váháte s návštěvou?

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Karin Kopecká Autor:
Karin Kopecká

Foto: Martin Zeman

Zdroj: www.loooox.com

Publikováno: 16.09.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...