Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Měď nad zlato

Měď nad zlato

 

Do stylové kuchyně patří stylové nádobí. Proč si představovat hrnce jen jako praktickou a nezbytnou součást kuchyně? Nádobí může být nejen funkční, ale i esteticky hodnotné. Kuchyň přeci bývá dnes často propojená s prostorem jídelny, kulinářské náčiní je tak na očích podobně jako ostatní části interiéru.

Představujeme vám unikátní nádobí, které se lehce stane inspirací ke kuchařskému umění a sklidí obdiv nadšenců vaření i dekorace. Mezi hvězdy nádobní scény patří jistojistě značky Mauviel a Ruffoni, které o vzhled a funkci svých produktů pilně pečují již po generace.

Kuchyň - Měď nad zlato

Kouzlo mědi s bohatou historií

Měďěné hrnce francouzské značky Mauviel patří mezi ikony ve světě kuchyňského nádobí. Zakladatel Ernest Mauviel měl měď v krvi již od kolébky. Firmu založil roku 1830 ve „městě mědi“ Villedieu-les-Poêles nacházejícím se v Normandii nedaleko slavné pevnosti Mont-Saint-Michel.  Společnost Mauviel vychází z více než osmisetleté tamější tradice zpracování mědi a nabízí profesionální technologii s důrazem také na estetický vzhled produktů. O výborných tepelných vlastnostech měděného nádobí při přípravě jídla věděli i kuchaři na palubě Titanicu, jehož kuchyně první třídy byla nádobím Mauviel vybavena.

Milovníky krásných předmětů a poctivých materiálů potěší leštěný povrch, bronzové úchyty nebo až tři milimetry silný měděný plech.  Řada  M´tradition představuje hrnce, pánve, kastroly, rendlíky, pekáče pro všechny přípravy jídla. Pro sladké i slané francouzské pečení je pomocníkem sada nádobí řady M´passion.

Kuchyň - Měď nad zlato

Kdo nepropadl kouzlu mědi, může se inspirovat pestrou nabídkou elegantního nádobí z nerezu nebo hliníku. Řada M´cook naplní vysoká očekávání od kvalitní nerezové oceli, předností je zejména pět vrstev materiálu, dobrá tepelná vodivost a dlouhá životnost produktů.

Kuchyň - Měď nad zlato

Nádobí ozdobou každé kuchyně

Rodinná italská firma Ruffoni proslula výrobou měděného a nerezového nádobí výjimečné kvality a designu doladěného do posledního detailu. Píše se rok 1931 a Antonio Ruffoni vyrábí svůj první měděný hrnec. Jablko nepadlo daleko od stromu, když se Fremide Ruffoni vydal ve šlépějích svého otce a v roce 1961 založil rodinnou firmu.  Ruffoni je symbolem kvality a nositelem tradice výroby měděného nádobí z podalpského městečka Omegne.

Kuchyň - Měď nad zlato

Dnes je značka pojmem na trhu a potěší i nejnáročnější kuchaře. V popředí stojí produktové řady Protagonista, Opera, Historia nebo Symphonia

Hrnce řady Opera s tloušťkou plechu 1,5 až 2 mm odpovídají především potřebám profesionálů. Jak samotný název napovídá, Historia vyjadřuje staletí ruční výroby měděných hrnců, která je dodnes pýchou značky Ruffoni. Cílem společnosti jsou produkty odrážející perfektní harmonii mezi kvalitou práce i materiálu. Každý kus je kován i cínován ručně a úchyty jsou vyrobeny z leštěné lité mosaze.

Kuchyň - Měď nad zlato

K dispozici je široký výběr nejrůznějších tvarů a velikostí, a to od hrnců a kastrolů přes pekáče k pánvím. Kde lépe připravit risotto než v italské Historia pánvi na „Risotto“ od Ruffoni?

Kuchyň - Měď nad zlato

Firmy Mauviel i Ruffoni se jednoduše můžou chlubit mnohaletou tradicí svých výrobků, které jsou díky odolným materiálům a precizní výrobě investice na celý život. Putovat mohou z generace na generaci jako rodinný poklad. Který kousek nádobí bude klenotem vaší kuchyně? Hrnce, rendlíky, pánvičky a nebo celé sady seženete třeba u Wedgwood.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Natalie Vicenová Autor:
Natalie Vicenová

Foto: Archiv Mauviel, Ruffoni

Publikováno: 20.05.2015


Přidejte se k Insidecor komunitě...