Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Mramorové detaily, uhrančivá geometrie. Jak může vypadat dřevěná podlaha?

Mramorové detaily, uhrančivá geometrie.  Jak může vypadat dřevěná podlaha?

Možnosti dřevěných podlah jsou pestřejší, než jste si možná mysleli. Představujeme několik výrobců, kteří spíš než povrchy vyrábějí umělecká díla. Jak říkají Jan Valenčík a Lukáš Masár z vinohradského ateliéru Valen&Masar: i podlaha může být odrazem vaší osobnosti. Stačí si vybrat, která bude tím nejpřesnějším zrcadlem.

1. Foglie d' Oro / Intrecci Ca' Corner

Něco pro fanoušky ostrých geometrických linií. Dubová podlaha Intrecci na první pohled zaujme trojrozměrným efektem a dřevěnými bloky, které poutají pohled přirozeně ke středu modulu. Z každého centimetru je cítit poctivá ruční práce, na kterou italský výrobce Foglie d’Oro nedá dopustit. Firma má více než 200letou tradici, vlastní pily i udržitelné lesy – a láska k řemeslu je cítit z každého produktu.  

 

2. Foglie dOro / Petali CaVidor

Dřív se značka Foglie d’Oro zaměřovala na luxusní nábytek, postupem času do svého portfolia přidala i umně zpracované podlahy. Číší z nich krása přírody, kterou designéři různě interpretují. V tomto případě vsadili na motiv listů, který vás vmžiku vezme na procházku lesem. Detaily designu Petali Ca´Vidor vyniknou na podlaze stejně jako na obkladu. „Někteří klienti z této kolekce dokonce vytvářejí nástěnná díla, která zdobí stěny jejich domovů,“ dodávají Jan Valenčík a Lukáš Masár. Není divu – stačí jeden dotek a tahle podlaha si vás získá. Každý díl má zakřivené boky, které jsou nejen půvabné, ale i nesmírně příjemné na omak.

3Foglie dOro / Azalea CaBollani

Největší a nejdůležitější kus nábytku. Právě tak podlahy vnímá značka Foglie d’Oro. Tento motiv nadchne nejen milovníky květin – třeba právě azalek, podle kterých dostala kolekce své jméno –, ale i každého, kdo si potrpí na eleganci. Tu sem vnášejí mimo jiné prvky z mosazi a leštěného mramoru. Zasazené jsou do amerického dubu či ořechu a vybírat můžete z celé řady odstínů.

4. Foglie d' Oro / Matita A+B Ca' Selva

Experiment, ve kterém se nekladou mezi představivosti. To je modulární systém Matita, který vám dovolí skládat libovolné vzory a obrazy. Dřevo můžete kombinovat s mosazí nebo mramorem. Kamenem či kovem lze podlahu prokládat nepravidelně, nebo třeba symetricky a organizovaně – cokoli je vám bližší.

5Original Chapel Parket Minster Herrigbone Lyn

Výběrové evropské duby. Právě na ty nedá dopustit tato rodinná nizozemská firma. Její kořeny sahají až do 19. století a práci místních mistrů můžete obdivovat dodnes. Třeba v podobě kolekce Minster, která překvapí originálním opotřebovaným vzhledem. Jde o výsledek intenzivního barvení, které zahrnuje celkem sedmnáct různých úprav a řemeslných postupů. Dřevo umí krásně stárnout – a tahle podlaha, kterou seženete rovnou v 11 odstínech, je toho důkazem.

6. Bassano Parquet / Archisound / Nero Lucido

Když se řekne odvážná podlaha, co se vám vybaví? Ve světě podlah by to měla být kolekce Archisound od italského výrobce Bassano Parquet. Ten do svých podlah dokáže obtisknout poslední módu i se všemi jejími výstřelky. Tyto pompézní glossy povrchy nadchnou každého, kdo se nebojí vyčnívat. K dostání je zlatavá, stříbřitá nebo třeba černá lesklá úprava.

7. Foglie d' Oro Doge Ca' Cenere

Někomu připomene zámecké podlahy, jinému třeba nevšední podívanou, kterou nabízejí kaleidoskopy. Tato ručně hoblovaná a zaoblená podlaha je speciálně mořená a dokáže vykouzlit nádhernou stínohru, která je z každého úhlu trochu jiná. Zkrátka představení, ze kterého se vám nebude chtít odejít. Doslova.

8Bassano Parquet / Opera Prima Buenos Aires

Další výrazný počin z dílny Bassano Parquet. A s ním i design, který jinde nenajdete. Ručně hoblované desky vytváří fascinující nerovnosti, ale přitom celá podlaha hraje jednolitě jako ten nejlepší orchestr. Zajímavý efekt vytváří střídání užších a širších prken – tenhle optický klam ještě nikdy nebyl hmatatelnější.

Jeden dotek někdy řekne víc než tisíc slov. Přijďte podlahy poznat do showroomu ateliéru Valen&Masar – čekají tu na vás příběhy, které majitelům vyprávěli samotní výrobci, i nespočet tipů, jak dřevěné podlahy zapojit do vašeho bydlení.


Studio Valen&Masar

Korunní 51, Praha 2

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...