Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Není talíř jako talíř. Premium Gastro nabízí nádobí se stylem

Není talíř jako talíř. Premium Gastro nabízí nádobí se stylem

Společnost Premium Gastro založil před několika lety v Praze Petr Svejkovský, který se rozhodl zúročit mnohaleté zkušenosti z oboru, a umožnit tak zákazníkům přístup ke kvalitním a designově dotaženým produktům světových značek. Dnes Premium Gastro zajišťuje kompletní servis předním českým restauracím i hotelům a klientela neustále narůstá. Firma se zaměřuje na náročné zákazníky, kteří mají vysoké požadavky na design, funkčnost i životnost výrobku. Také na všechny, kterým není jedno, jak stolují.

Porcelán Crucial Detail navržený pro restauraci Alinea v Chicagu.

Společnost dnes do Čech dováží přes 40 značek, a to především evropské výroby. Svou roli při výběru dodavatele hraje původ výrobku a hlavně jeho kvalita, kterou Svejkovský testuje sám nebo s pomocí šéfkuchařů, s nimiž spolupracuje. Společnost sortiment nejen rozšiřuje, ale i obměňuje: pokud nastanou problémy s dodávkami, nebo zásadní pokles v kvalitě produktu, značka je ze sortimentu vyřazena. Primárně mi jde o absolutní spokojenost klienta s perfektně funkčním produktem. Pokud produkt dlouhodobě nefunguje tak, jak má, musím ho z nabídky vyřadit, i když to pro mě občas obchodně nedává smysl,” dodává Svejkovský.

Přírodní dekory značky Figgjo.

Kam jezdí Petr Svejkovský pro inspiraci? Především na evropské gastronomické veletrhy do Milána a Lyonu. Po objevení zajímavého produktu následuje složitý proces komunikace s výrobcem, objednání vzorků a zařazení do sortimentu. „Veletrh Sirha, který se každoročně koná v Lyonu, je ráj pro všechny kuchaře a fanoušky gastronomie. Vždycky se těším, co tam objevíme," říká Svejkovský.

Letošní novinky značky Figgjo.

Stěžejní součást nabídky tvoří porcelán: od vysoce zátěžových talířů značek Dudson a Figgjo až po fine dining porcelán té nejvyšší kvality jako je Jacques Pergay, Hering Berlin nebo Crucial Detail. Všechny tyto značky nabízí ve svém portfoliu kousky, za které se nemusí stydět ani ten nejnáročnější klient, a to včetně dekorací, čajového servisu nebo vánočních ozdob a svícnů.

Fine dining porcelán Jacques Pergay.

Mezi další oblíbené produkty patří vinné sklenice francouzské značky Lehmann Glass, a to hlavně řady Oenomust a Jamesse. Obě byly navrženy ve spolupráci se skvělými francouzskými sommeliéry: řada Oenomust nabízí univerzální sklenice na bílé i červené víno, řada Jamesse zase elegantní sklenice, které jsou k dostání ve strojově vyráběném i foukaném provedení.

Kolekce sklenic Jamesse Prestige.

Premium Gastro klade velký důraz na design, který jde v tomto oboru neustále vpřed. Průkopníkem designu je norská značka Figgjo: vyznačuje se neustálými inovacemi ve tvarech i dekorech a spolupracuje se známými designéry. Trendy jsou poslední dobou nakloněny především směrem k přírodním dekorům, jako jsou například motivy dřeva a kamene. Figgjo tyto trendy respektuje a dalo by se říct, že do určité míry dodává směr: je to právě kuchyně severských států, kterou se dnes inspiruje celá Evropa.

Figgjo v severské kuchyni.

Důležitá je také spolupráce s českými designéry: třeba s Martinem Kastnerem (značka Crucial Detail). Ten tvoří originální drátěné i porcelánové nádobí pro restauraci Alinea v Chicagu a šéfkuchaře Granta Achatze. Jeho dalším krásným počinem je infuzní karafa Porthole, která je inspirovaná oknem ponorky z filmu Dvacet tisíc mil pod mořem. 

Infuzní karafa Porthole.

Mnohým by to stačilo, ale Svejkovský se angažuje i na poli gastronomického vzdělávání. Pravidelně podporuje mladé talentované kuchaře a zakládá spolek, který má za cíl v dětech vzbudit větší zájem o obor, který studují. Naprostá většina z něj totiž po vyučení odchází. „Děti a studenti jsou pro budoucnost gastronomie zásadní a každý, kdo podniká v oboru, by měl nějakým způsobem napomáhat tomu, aby se situace na české gastronomické scéně stále zlepšovala,” říká.

Premium Gastro má svůj vlastní showroom v Újezdě u Průhonic, kde se můžete na výběr z portfolia podívat a probrat své individuální požadavky. Pravidelně se také objevuje na výstavách a veletrzích (info najdete na webových stránkách a Facebooku).

A jak vypadá sortiment Premium Gastra v praxi? Úžasné gastronomické zážitky na stylovém kuchyňském vybavení nabídla firma v rámci akce SQUAT iD23. Ve většině bytů se návštěvníci akce mohli tímto nádobím pokochat. 

iD23A, Ivanka Kowalski

iD23B, OOOOX

iD23C, Atelier SAD

iD23D, Lenka Miková


 
Premium Gastro
Františka Diviše 64, Praha 22 - Uhříněves
 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...