Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Nizozemská značka Moooi: Design s jiskrou a poetikou

Nizozemská značka Moooi: Design s jiskrou a poetikou

Neříkáme návrhářům, co mají dělat. Posloucháme, co dělat chtějí, a snažíme se realizovat jejich sny.“ To jsou slova nizozemského designéra Marcela Wanderse, který spolu se svým kolegou Casperem Vissersem stojí za vznikem společnost Moooi.

Vytvořili ambiciózní projekt, založený s vírou, že design je otázkou lásky, radosti a hravosti. Ale také kuráže a elánu tvořit exkluzivní krásné věci. Moooi v celé své šíři produktů představuje kreativní luxus  inovativní, provokativní a poetický zároveň. Zkrátka luxus pro mimořádný život.

Nadčasové a inspirující produkty Moooi najdete po celém světě už od roku 2001. Snoubí se v nich jedinečnost a krása starožitností v kombinaci s nádechem moderní doby. Toto spojení přináší značku zaměřenou na výrobu ikonických objektů. 

Určitě vás už napadlo, kde se vzal ten netradiční název. Slovo „mooi“ je holandský výraz, který v překladu znamená krásu. Proč je ale v názvu značky o jedno „o“ víc? Zakladatelé vysvětlují, že tak přidávají svou osobní hodnotu krásy a jedinečnosti.

Moooi showroom v Amsterdamu.

Moooi showrooom v Amsterdamu.

Moooi showroom v New Yorku.

Nejnovější Moooi showroom se otevřel vloni v Londýně.

Už podle fotografií showroomů je jasné, že Moooi nabízí široký sortiment kolekcí. Najdete zde osvětlení, stoly, sedací soupravy, úložné prostory, koberce a různé doplňky. Od roku 2017 jsou novinkou hravá světla z kolekce Perch Light od londýnského návrháře Umuta Yamaca, jehož mottem je citát: „Radost se skrývá v detailech.“ 

Perch Light od londýnského návrháře Umuta Yamaca.

Za zmínku také stojí novinka: honosný lustr Coppélia od japonského návrháře Arihira Miyakeho, inspirovaný stejnojmennou slavnou baletní inscenací od Arthura Saint-Léona.

Lustr Coppélia od japonského návrháře Arihira Miyakeho.

Pokud máte rádi velmi extravagantní design, zaujme vás křeslo Charleston. Jde o novinku roku 2017 v oblasti sedacích souprav a je provokativní ve všech směrech. Marcel Wanders tuto ikonickou sedačku vzal a otočil ji jednoduše a netradičně na bok. Tím vznikla inovativní, hravá a lákavá kombinace pro nový rozměr odpočinku během dne. 

Hravá hnízda Nest Chair a Nest Soffa také od Marcela Wanderse. 

Velkou část portfolia Moooi tvoří koberce. Procházku po zelené rozkvetlé louce zajistí koberec Eden King. Vzor Digit Sky vám zase připomene dětství a hry s kaleidoskopem. Festival Midnight připomíná hvězdnou obloha při smršti ohňostrojů a Eden Queen zase vypadá jako barokní zátiší plné květin.

Kdo další za návrhy produktů stojí? Studio Job (designéři Nynke Tynagel a Job Smeets) například navrhlo kolekci nepřehlédnutelného ručně malovaného nábytku s názvem Altdeutsche Cabinet. Motto studia zní, že „jakkýkoliv projev je vyjádřením"  vyjádřením pocitů, přesvědčení, myšlenek a nálad každého návrháře. 

Altdeutsche Cabinet od Studia Job.

Další produkty od Studia Job.

Kromě showroomů a partnerských prodejců (u nás k dostaní v obchodě Bulb) můžete produkty Moooi spatřit i na různých světových akcích. Jmenujme třeba London Desing Festival či nedávnou prezentaci s názvem A Life Extraordinary během Salone del Mobile 2017 v Miláně.

Moooi letos v Miláně a Londýně.

Prohlédnout jste si tu mohli prostor o ploše 1700 metrů čtverečních, kde značka Moooi představila svou představu o „mimořádném životě" v celé své šíři. Letošní prezentace se nesla v duchu hravosti, nápaditosti, užitečnosti a nevídaného přepychu. Ať už pro komerční prostory, hotely, restaurace, lobby či domy. Společnost Moooi tak opět dokázala, že patří na špičku evropského designu.


Moooi, prodává Bulb

www.bulb.cz

Jankovcova 49, Praha 7

facebook

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...