Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Obchod Standard Dose nabízí klidné zázemí na rušném Manhattanu

Obchod Standard Dose nabízí klidné zázemí na rušném Manhattanu

K dnešní době patří uspěchanost, nemluvě o velkoměstech. V rušné manhattanské čtvrti NoMad ale můžete na chvíli uniknout a užít si trochu meditace. Rozrůstající se americká značka CBD tam totiž nedávno otevřela svůj nový obchod Standard Dose, který nabízí kosmetické produkty, čajový bar i meditační prostor.

Interiér navrhli architekti a designéři ze studia SR PROJECTS ve spolupráci s ateliérem TUNA. Ti úzce spolupracovali s vedením obchodu na identitě značky a navrhli surový minimalistický interiér, kterému dodávají jemný dotek pastelové barvy. Obchod je oázou klidu a harmonie, kterou ocení všichni, kteří chtějí na chvíli vypnout.

Všechny materiály, měkké osvětlení i neformální nábytek byly zvoleny tak, aby vytvořily všudypřítomný pocit klidu. „Jednalo se o neobvyklou paletu, která se ale dohromady skvěle prolnula. Často nás klienti žádají, abychom vytvořili určitou atmosféru a dynamiku pomocí barev a akcentů. Zde jsme se rozhodli pro jemnější a harmoničtější barvy s důrazem na texturu a dotek jako takový,“ vysvětlují designéři.

V prostoru můžete spatřit klenuté otvory i zaoblené rohy. Nechybí tu ani rostliny, které jsou ústředními a oživujícími prvky. Kaktusy u vchodu mají svým nápadným vzhledem upoutat pozornost kolemjdoucích, yucca z části zakrývá dvě křesla a pěstěný nefrit má své místo zase v meditační části.

Jádrem návrhu byly pro architekty správné rozměrové dispozice. Stejně jako u mnoha jiných obchodů, i v této lokalitě byl prázdný prostor velmi úzký a vysoký. Proto ho architekti ukotvili centrální stěnou, která zahrnuje produkty. Tím se navíc vizuálně propojil celý obchod a byly definovány i jeho samostatné zóny.

Aby architekti dostali do prostoru dostatek světla, použili umělé světlíky, které navozují iluzi skutečného slunečního svitu. V meditační místnosti má tento světlík také své místo. Právě zde bylo klíčové vytvořit příjemnou atmosféru, kde budou lidé moct relaxovat a kam se budou rádi vracet.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...