Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Obdivuhodný svět nábytku: EDRA Spazio

Obdivuhodný svět nábytku: EDRA Spazio

Toskánsko není jen sluncem zalitá oblast, kde vás uhrane šum moře a vůně lahodného jídla. Celá Itálie je zemí umění, architektury, módy i designu. Zrodilo se zde mnoho světových značek, které si získavájí svou dlouholetou tradicí a precizním řemeslem srdce lidí po celém světě. Stejně bohatou a úspěšnou historií se může pochlubit i nábytkářská firma Edra.

Představujeme vám obdivuhodný svět Edra Spazio. Jde o  kolekci nábytku, která je doslova uměleckým dílem. Okouzlí vás křesílka z lodních lan, židle, v nichž se odráží modř a zeleň mořských hloubek, stolek, který je vlastně řeckým souostrovím, či sněhově bílá sedačka, jež vypadá jako kra s ledním medvědem, a mnohé další skvosty.

Provazová židle Vermelha od Humberta Campany je součástí i expozice muzea MoMA v New Yorku.

Značka Edra byla založena v roce 1987 v toskánském Pesaru. Navazuje na tamní tradici kvalitní rukodělné a řemeslné výroby, k níž přidává vlastní technologické a vývojové postupy. Cit pro řemeslo, tradici, design, ale i extravaganci se odráží v každém kousku nábytku, který vznikl pod rukama těch nejtalentovanějších světových designérů, jako jsou Humberto Campana, Masaroni Umeda, Francesco Binfaré, Jacopo Foggini a mnohých dalších.

Není tomu tak dlouho, co proběhlo slavnostní otevření nové expozice značky Edra v Decolandu v Průhonicích. S touto toskánskou značkou spolupracuje Decoland sice již dlouho, ale teprve nyní je možné spatřit expozici s názvem Spazio Edra v celé její kráse. Showroom je originálně naaranžován přesně podle standardu a světového měřítka značky Edra. Ta je totiž vyhlášená nejen pro své produkty, ale právě i pro unikátní aranžování expozic.

Rose chair je křeslo ve tvaru růže, které navrhl designér Masaroni Umeda.

Jakmile zavítáte do průhonického showroomu, dýchne na vás takřka umělecká atmosféra, plná exkluzivních kousků nábytku. Expozice Edra Spazio se zde rozkládá na 250 metrech čtverečních a k vidění je jak reálný nábytek, tak také ten na velkoformátových fotografiích i v zrcadlech, jimiž je celý prostor doplněn. Jako první vás upoutá velká bílá pohovka Pack, která ztvárňuje ledovou kru se spícím ledním medvědem. Sedačka pochází z dílny designéra Francesca Binfaré, který se inspiroval arktickou divokou zimou. Díky promyšleným křivkám a příjemnému měkkému materiálu je sedačka extrémně pohodlná a přímo se vybízí lenošení.

Další netradiční sedačkou je Boa od designérů Fernanda a Humberta Campani. Skládá se ze 120 metrů dlouhého látkového hada, který je ručně poskládaný a zauzlovaný do oválného tvaru. Sedačka nemá pevnou konstrukci, a proto na ní můžete sedět i ležet ve všemožných pozicích. Jakmile se do ní jednou zamotáte, nebude se vám chtít už nikdy vylézt.

 

Pohovka Cipria z dílny designérů Fernanda a Humberta Campani.

Od Fernanda a Humberta Campani pochází i postel Corallo Bed.

Za zmínku stojí určitě také superpohodlná postel Stand By Me, kterou navrhl Francesca Binfaré a která byla prvně představena na loňském veletrhu designu v Miláně. Má polohovatelné polštáře, které si můžete libovolně nastavit. I když vypadají měkce a neforemně, jsou pevné a poskytují maximální oporu.

Stolek Cicladi z dílny designéra Jacopa Fogginiho je inspirován řeckým souostrovím, jehož tvar se odráží v alabastrové desce stolu. Díky tomuto okouzlujícímu materiálu je každý stolek originál. Edra ho nabízí v různých barevných provedeních, a to jak v písčitě bílé, tak modré, zelené nebo černé.

Židle Gina od Jacopa Fogginiho.

Křeslo Sponge navrhl designér Peter Traag.

Židli Ella, v tónech aquatických barev, vytvořil Jacopo Foggini.

Jacopo Foggini navrhl také židle Gilda B.

Sedačku Tatlin Diamond navrhli designéři Mario Cananzi a Roberto Semprini.

Značka Edra věří ve vytvoření smyslného a vášnivého prostředí. Stačí prý i jeden jediný kousek z jejího repertoáru a vykouzlíte jedinečnou atmosféru, protkanou nadčasovým designem. A to jsme vám neukázali vše. Jste-li zvědaví, co všechno Edra nabízí, určitě navštivte showroom Decoland a nechte se pohltit obdivuhodným světem této extravagantní značky. Otevřeno mají každý den od 10 do 19 hodin, v neděli o hodinu méně.


Decoland

V Oblouku 800

Průhonice

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...