Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

OK Design: poetický nábytek s dánskou tradicí a mexickými kořeny

OK Design: poetický nábytek s dánskou tradicí a mexickými kořeny

Skandinávská značka OK Design ukazuje krásu minimalismu a geometrických linií ve své kolekci nábytku a bytových doplňků. Založil ji dánský pár Jacob Fasting a Kirsten Krogh. Inspirovali se vzhledem tradičního mexického nábytku. Design pojali po svém a začali zde v Evropě vyrábět vyhlášené kousky, jež jsou dnes známé po celém světě.

„V OK Design navrhujeme a vyrábíme jednoduchý a poetický nábytek v dánské designové tradici, který kombinuje elegantní tvary a siluety a vytváří lehké a čisté designové kousky,“ říkají Jacob s Kirsten a dodávají: „naším hlavním materiálem je kov, který kombinujeme s PVC, terrazzem a plátnem, abychom vytvořili odolné, funkční a krásné předměty“.

Příběh značky je velmi pestrý. Vše začal Jacob, který začal podnikat a založil svou první společnost s kurýrní službou v Mexico City. Po pěti letech ho ale jeho dobrodružný duch přivedl na novou tvůrčí cestu. Společně s architektkou Kirsten Krogh založil v roce 2007 společnost Oficina Kreativa, dnes známou jako OK Design. Kirsten a Jacob svůj úspěch zahájili přepracováním tradičního tkaného mexického nábytku, který uvedli na evropský trh. Konkrétně šlo o nezaměnitelné židle Acapulco. Dnes se značka věnuje širšímu okruhu nábytkářských produktů a na svých kolekcích spolupracuje s řadou mezinárodních designérů.

 

Křesla Acapulco jsou díky kvalitní galvanizované tvrzené oceli a PVC výpletu vhodné i do venkovních prostor. Vyrábějí se v šesti barevných variantách a jsou nesmírně pohodlné. V podobném stylu byly navrženy i židle Condesa, které se od původních křesel Acapulco liší svým tvarem, jenž zvrchu opisuje přesnou elipsu.

Barové stoličky z kolekce Acapulco.

Elegantní jídelní stůl Oas.

Třístupňový stolek Trumpet na květiny.

Stojany na květináče Cibele.

Květináč Wall Cibele a stylová lavice s úložným prostorem Willow Bench.

Židle Centro s odkládacím stolkem Bam Bam.

Konferenční stolek Confetti s terrazzovou deskou.

Kolekce ocelového nábytku Amy Side.

Pohodlná houpací síť Ama Hammock.

Značka OK Design se může pochlubit svým unikátním stylem, který na první pohled rozeznáte od ostatních. Sídlo společnosti najdete přímo v Kodani, značka má ale pobočky ve více než třiceti zemích světa. U nás její kolekce nabízí například společnost Designpropaganda.


OK Design

www.okdesign.biz

Designpropaganda
Vinohradská 34
Praha 2

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...