Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Recepce Millennium – ryze ušlechtilá záležitost

Recepce Millennium – ryze ušlechtilá záležitost

Návrh nového recepčního lobby vycházel z původní estetiky historické budovy. Designérky Dagmar Štěpánová a Denisa Strmisková plynule navázaly na elegantní černé linie výkladních skříní i dveří použitím těch nejkvalitnějších a nestárnoucích materiálů jako je mosaz, sklo, dřevo, kůže či beton. Přirozené spojení ušlechtilých a nadčasových materiálů vytváří specifickou noblesní atmosféru prostoru.

Od návrhu v březnu 2015 až po realizaci v roce 2016 uběhl přesně rok. Generálním dodavatelem a realizační firmou projektu byla firma Brick.

Propojením stávajícího prostoru recepce s vedlejší částí prodejny obuvi vznikl prostor o výměře úctyhodných 100 m2.

Mobiliář tvoří eklektický výběr současného českého i mezinárodního designu. Zubatý stolek Ondulé najdeme v portfoliu úspěšné designérské dvojice Jana Plecháče a Henryho Wielguse. Výraznou povrchovou úpravu stolku doplňují vysoce kvalitní produkty značky Gubi, pocházející z Dánska, Classicon z Německa či Azucena z Itálie.

Tlumená barevnost interiéru nechává vyznít tvarosloví mobiliáře.

Monumentální recepční pult je obložený reflexní mosazí, ve které se rafinovaně odráží celý prostor. Interiérový solitér je kromě své reprezentativní funkce samozřejmě vybaven funkčními prvky pro každodenní užívání.

Technická svítidla na stropě Tracking Magnet jsou instalována do kolejnic a umožňují manipulaci s jednotlivými světly. Do prostor recepce je dodala firma Bulb.

Dvě niky s polstrovaným sezením nabízí v rušném prostoru příjemnou intimitu.

Dominantou lobby se stalo dekorativní skleněné svítidlo od studia Dechem, umístěné přímo nad recepčním pultem. Kovová konstrukce z leštěné mosazi vytváří důmyslnou prostorovou formaci zářících linií, které jsou obohaceny elegantními foukanými koulemi z kouřového skla tří různých velikostí. I ostatní světla v lobby jsou řešena s důrazem na funkci i nekompromisní kvalitu.

Studio Dechem vytvořilo pro interiér na míru navržený světelný objekt.

Dekorativní stojací svítidla Mantis jsou doplněna funkčním vestavným systémem značky Flos, který sestává z praktického systému magnetických stropních lišt, jež umožňují libovolné nastavení reflektorů.

Ideu světla jako důležitého výtvarného elementu interiéru demonstruje také použití skulpturální světelné knihovny italského výrobce Viabizzuno. Šarm minimalisticky pojatého policového systému tkví v jeho subtilní konstrukci i nenápadném podsvícení.

Konferenční stolek Ondulé od studia Jan Plecháč a Henry Wilgus je kompletně rozložitelný a skládá se z pouhých čtyř dílů.

Vázy Bandasky z mléčného skla od studia DECHEM svou subtilností interiér odlehčují.

Tlumená barevnost, ušlechtilé materiály a neformální dispozice potěší každého návštěvníka – kdo by byl řekl, že si na recepci budete moci chvilku odpočinout či neformálně popovídat?

______________________________________________________________________________________

Millenium Plaza

V Celnici 10, Praha 1

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...