Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Rodinný dům v borovicovém háji nabízí krásné výhledy do přírody

Rodinný dům v borovicovém háji nabízí krásné výhledy do přírody

V krásném borovicovém háji, v obklopení ryzí moskevské přírody, byste našli velký rodinný dům. Za jeho vznikem stojí architekti ze studia Le Atelier, kteří se již od samého počátku drželi jasného cíle: zasahovat co nejméně do okolní přírody. I proto nechtěli kácet tamní stromy a místo toho se bohatými zelenými korunami nechali inspirovat.

Trojpodlažní dům, který má 370 metrů čtverečních, stojí na strmém svahu s vchodem na střední úrovni. Stavba je z hlavní cesty takřka skrytá, vidět ji lze v plné kráse pouze z lesa, odkud je zřetelné kontrastní propojení dvou konstrukcí: chladné tmavé části a teplého dřeva.

Architekti do projektu zakomponovali velikou střešní terasu, jež propojuje nejvzdálenější konce domu a na níž se lze dostat ze všech tří podlaží, a to díky točitým schodištím. A nejen odtud, ale i z různých koutů interiéru se nabízejí úchvatné výhledy na vršky borovic a svěží voňavou zeleň.

Když vejdete do domu, ocitnete se v hale s pět metrů vysokým stropem, v jejímž středu se vyjímá černý panel, centrální vnitřní prvek, který v sobě ukrývá šatny, koupelny i samotnou kuchyni a který je součástí takřka všech pokojů.

Rozlehlá společenská místnost propojuje jak obývací pokoj s krbem, tak také jídelnu poblíž černého panelu, v němž je zakomponovaná kuchyňská linka. Veliká okna přinášejí do místnosti hromadu denního světla a dřevo na stropě, podlaze i v obložení zase teplo domova. Vše harmonicky doplňuje elegantní nábytek a jednoduché osvětlení.

Menší kuchyň je laděná do tmavších tónů. Černou soupravu kuchyňského nábytku doplňují smaragdově zelené obklady, jež prostor příjemně oživují.

Pracovny i ložnice se nacházejí hned pod střešní terasou. Světlý dřevěný interiér vypadá útulně a spolu s výhledy do zalesněné krajiny působí pozitivně na všechny smysly. U každé z ložnic najdete i stylovou koupelnu.

Hlavní ložnice je veliká a z velké části prosklená. Kouzlo exteriéru se tak přenáší i dovnitř, kde majitelé můžou usínat a probouzet se, jako by byli právě v lese.

Architekti se snažili v průběhu celého projektu o co největší souznění s okolní přírodou. Stromy nekáceli a svahu ponechali jeho původní tvar. Sama příroda se díky zvoleným materiálům i velikým oknům přenáší také do interiéru. Majitelé obdivují její krásu takřka odkudkoliv.

Jste příznivci podobně zaměřených projektů? Pak by se vám mohly líbit také stavby v našich končinách. Například Dům, který připomíná srdce od architektky Daniely Polubědovové nebo Prosklený dům v kouzelných Beskydech.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...