Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Stefan Diez

Stefan Diez

Stefan Diez působí v hlavním městě německého designu, v Mnichově. Už před tím zde pracoval pro designéra Konstantina Grcice, jehož břitký technicistní styl ho inspiroval i ve své vlastní rafinované tvorbě. Diez spolupracuje se značkami jako jsou Authentics, Bree, e15, Established and Sons, Moroso, Rosenthal, Thonet, Wilkhahn a další. Je držitelm řady ocenění včetně německé ceny IF Gold award. Od roku 2007 je profesorem na univerzitě v Karlsruhe.

Kancelář - Stefan Diez

Pro španělskou značku navrhl Diez kolekci venkovního nábytku Tropez. Nábytek z roku 2012 je inspirován tenisovým sportem dvacátých a třicátých let minulého století.

Kancelář - Stefan Diez

Úložný systém New Order vznikl pro značku Hay se uvádí na trh v roce 2013. Skládá se z hliníkových profilů konstrukce nespočtu barev, které uživatel může kombinovat s různými dřevěnými výplněmi.

Kancelář - Stefan Diez

Stefan Diez již několik lety spolupracuje s progresivní německou značkou e15, pro kterou též vytvořil jako nejnovější produkt kolekci židlí This That Other, kterou představil na letošním Salone del Mobile v Miláně. Solidní konstrukce je u židle kombinována s ohýbanou překližkou opěráku.

Kancelář - Stefan Diez

Nábytek pro společnost Shellman je inspirován konstrukcí automobilů, zejména pak jejich podvozků. Židle Tune je vyrobena z vylisovaných plátů oceli. Rám, který je průmyslově připraven, se pak precizně opracovává do své výsledné podoby ručně a spojuje tak sériovou průmyslovou výrobu s ruční prací. Židle je doplněna také o pracovní stůl Tune.

Kancelář - Stefan Diez

Letos představila dánská značka Hay svou novou divizi Wrong for Hay, kterou kurátoruje designér Sebastian Wrong. Ke spolupráci přizval i Stefana Dieze, který navrhl stojací svítidlo Rope Trick. To tvoří vytlačený kovový pásek potažený textilem, který na konci nese osvětlení LED a barevný průhledný širm. Lampa, která je ještě stále ve vývoji, je ideální pro čtení.

Kancelář - Stefan Diez

Logainsert 25 je výsledkem spolupráce s výrobcem kotlů Buderus. Diez pro společnost navrhl elegantní kamna, která se stávají srdcem obývacího pokoje a tradičně skrytý prvek zaznívá jako důstojný interiérový objekt.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: stefan-diez.com

Publikováno: 26.11.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...