Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

TechniStone®: Kámen s neměnnými vlastnostmi a krásou

TechniStone®: Kámen s neměnnými vlastnostmi a krásou

Není kámen jako kámen, dvojnásob to platí o tvrzeném kameni TechniStone®. Značka Technistone vyvinula unikátní materiál TechniStone®, který je vyroben z přírodních složek pomocí nejmodernějších technologií. Vyrábí se z drceného křemene, čímž se snižuje těžba přírodního kamene, stále ale obsahuje 90 % přírodních látek. Zbylých 10 % tvoří pryskyřice, která všechny přírodní složky (tedy žulu, granit, krystaly, písky, skla a pigmenty) drží pohromadě a dodává jim charakteristické vlastnosti a jedinečný vzhled. Dekory kolekce Starlight a Eco navíc obsahují 30–70 % recyklovatelných složek. V některých ohledech tento povrch přírodní kámen předčí na plné čáře. 

 

Společnost Technistone je si vědoma toho, že přírodní kámen je nenahraditelný, i proto není povrch Technsitone napodobeninou kamene či kamenem umělým, jak se často mylně nazývá. Správný název materiálu je technický, tvrzený či konglomerovaný kámen, ve světě se pak nejčastěji označuje termínem quartz. Příroda je mocná čarodějka, některé dekory ale stvořit nedokáže. Společnost proto má vlastní vývojové oddělení, které vyvíjí stále složitější a sofistikovanější dekory, po kterých je v interiérovém designu poptávka. 

Kompletní katalog barev si můžete projít na webu Technistone

Jaké jsou tedy výhody povrchu TechniStone®

1) Nenasákne

​Povrch TechniStone® je díky pryskyřici dokonale zacelený, jeho nasákavost je tudíž prakticky nulová. Ideální je tak na použití v koupelnách a kuchyniích. Nevadí, když rozlijete víno, kávu nebo olej – desku s povrchem TechniStone® snadno umyjete vlhkým hadrem. Odolá i chemickým látkám a barvám a nezadržuje bakterie. Povrch může poničit snad jen kyselina fluorovodíková a silně zásadité substance, které se však běžně v domácnostech nevyskytují.

2) Je pevný a odolný

Zvlášť u kuchyňských desek oceníme pevnost a odolnost – TechniStone® je díky pojivu skutečně pevný. Vydrží až 3× silnější náraz než přírodní kámen či keramika. Také je odolný vůči poškrábání – s opatrností na něm lze i krájet. Na rozpálené plechy ale stavěný není, nicméně prkénka na něm vypadají skvostně. 

3) Opravdu jednoduše se udržuje

Lidé se často bojí, že jim péče o tvrzený kámen zabere hodiny času, opak je pravdou – je prakticky bezúdržbový. Není třeba ho impregnovat či jakkoli ošetřovat, stačí, když ho po zašpinění otřete hadrem s vodou se saponátem. Tvrzený kámen přežije všechny vaše spotřebiče, sloužit by mohl ve své stálé kráse i vašim pravnoučatům. Bojíte se, že je tvrzený kámen moc těžký? Každá klasická kuchyň desku z tvrzeného kamene v klidu unese. Je dostupný v tloušťce 12, 20 s 30 mm.

4) Vzory, na které se můžete spolehnout

Nabídka vzorů, barev a provedení povrchu TechniStone® je opravdu široká, určitě si vyberete. V nabídce společnosti Technistone jsou kolekce Essential, Harmonia, Serenity, Noble, Terazzo, Eco, Starlight a Trend. Každý dekor je navíc dostupný ve čtyřech druzích povrchu: leštěný (polished), matný (matt), plastickou strukturu (rained) a povrch s 3D reliéfem (terra).  

Pro každou kuchyni existuje ten pravý dekor. Tato deska z kolekce Serenity sluší kuchyni foodloggerky Ivany Jindřichové, kterou znáte spíše jako Cat&Cook. A po jakém vzoru sáhnete vy?


Technistone

Bratří Štefanů 1070

Hradec Králové

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Ela Prokopová Autor:
Ela Prokopová

Foto: via technistone.com

Zdroj: technistone.com

Publikováno: 29.07.2020


Přidejte se k Insidecor komunitě...