Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Styl vytesaný do tvrzeného kamene TechniStone®

Styl vytesaný do tvrzeného kamene TechniStone®

Kámen je jedním ze základních stavebních prvků už od počátků lidské existence. Jeho krása nepomíjí, svědčí o tom jeho velká obliba v moderních, zejména minimalistických a industriálních interiérech. Těžba kamene má však devastující dopad na přírodu, a tak se stále větší oblibě těší tvrzený kámen. Společnost Technistone vyvinula unikátní materiál TechniStone®, který je vyroben z přírodních složek pomocí těch nejmodernějších technologií. Vyrábí se z drceného křemene, čímž se snižuje těžba přírodního kamene. Dekory kolekce Starlight a Eco navíc obsahují 30–70 % recyklovatelných složek. 

Tvrzený kámen je navíc velmi odolný, a to nejen vůči poškrábání, ale též proti skvrnám a bakteriím. Je také vhodný pro kontakt s potravinami a jeho údržba je opravdu jednoduchá. I proto se často využívá k výrobě kuchyňských pracovních desek. Je skvělým materiálem i pro koupelnové desky a obklady, užívá se i na schodiště, stoly, bary a designové dekorativní prvky jak v interiéru, tak exteriéru. Možnosti využití jsou takřka neomezené.

Ke stávajícím kolekcím Essential, Harmonia, Serenity, Noble, Terazzo a Starlight nyní přibyla nová kolekce čtyř materiálů inspirovaných urbanismem a městskou architekturou: Trend. Vzdává hold industriálnímu stylu, který se stal synonymem vkusu a kvality nejen pro své univerzální možnosti použití, ale také pro oslavu čistých materiálů a surových textur. Nové materiály Gobi Urban, Noble Concrete, Residente Dark a Ambiente Light se nesou v šedivé barvě. Každá z barev nabízí čtyři druhy povrchu: leštěný (polished), matný (matt), plastickou strukturu (rained) a povrch s 3D reliéfem (terra).  

Gobi Urban Matt

Má jemnozrnnou strukturu s frakcemi bílého a průsvitného křemene, která zjemňuje téměř jednolitou šedou plochu Gobi Urban Matt. Dokonalý základ loftového bydlení v minimalistickém stylu.

Noble Concrete Grey Matt

Inspirací pro Noble Concrete Grey Matt byl v industriálním stylu tolik oblíbený beton. Čistá surová krása dokonale ladí s ladným minimalistickým stylem. Realistický vzhled betonu okouzlí na pohled, osvědčené vlastnosti materiálu TechniStone® potěší svou praktičností, barevnou stálostí a výdrží.

 

Residente Dark

Prachově šedá barva se kombinuje s ještě tmavšími odstíny cementu a štěrku. Působí až magicky a vytváří výrazné plochy kdekoli – v kuchyni, koupelně, chodbě i na schodišti. Přesně ten akcent, který světlé industriální bydlení potřebuje.  

Ambiente Light

Pokud naopak potřebujete svůj interiér prosvětlit, ideální je Ambiente Light. Sametový, a přece drsný povrch vypadá, jako kdyby někdo rozfoukal prachové peří do šedé masy zamračeného nebe. Krása a poetika všedního dne, se kterou neuděláte chybu. Obzvlášť působivý je na větších plochách, například v koupelně. 


Technistone®

www.technistone.com 

Bratří Štefanů 1070

Hradec Králové

500 03

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Ela Prokopová Autor:
Ela Prokopová

Foto: technistone.com

Zdroj: technistone.com

Publikováno: 09.03.2020


Přidejte se k Insidecor komunitě...