Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

The Lighting Bible 14 je na světě! Poznejte světla roku 2021

The Lighting Bible 14 je na světě! Poznejte světla roku 2021

Co se každé dva roky chystá za dveřmi společnosti Delta Light? Nic jiného než novinky ze světa osvětlení v podobě poutavé publikace The Lighting Bible! Ano, už jsou to opravdu dva roky, kdy společnost naposledy představila svou Bibli světla, která v té době slavila 30 let. Nyní přichází s dalším, už čtrnáctým vydáním. A že je na co se těšit.

Nová kolekce architektonického osvětlení pro rok 2021 vás okouzlí rozmanitými návrhy svítidel, na kterých spolupracoval tým renomovaných designérů. The Lighting Bible 14 představuje ambiciózní řešení osvětlovacích systémů, které se zaměřují na precizní design, výkon, architekturu a samozřejmě technologii. Jádrem této nové kolekce je špičková optika, maximální flexibilita a v neposlední řadě i nové materiály.

Publikace letos poprvé přichází jako duo: The Lighting Bible Imagine a The Lighting Bible Create. Imagine se zaměřuje na inspiraci, architektonické projekty a realizace se svítidly Delta Light. Create je specializována na produktovou řadu Delta Light, doplněnou o technické informace o kolekcích a fotografie produktů.

Soliscape je extrémně všestranný a flexibilní systém osvětlení, určený nejen do pracovního prostředí.

Haloscan – Minimalismus a plochá optika

Opravdového ducha inovací v Bibli světla představuje svítidlo Haloscan. Jeho plochá optika a ultra minimalistický vzhled s příjemným světelným efektem dokáže svítit až čtyřmi různými úhly paprsků, od bodového až po reflektor či lineární světlo. Svítidlo lze plynule otáčet a naklánět díky patentovanému systému Ex-Centric Rotation System. Tato kolekce akcentních světel může být polozapuštěná či přisazená a k dostání je také v modulech pro magnetické profily.

Zoover – Jemná struktura, objem i hloubka

Svítidla Zoover okouzlí svou texturou, objemem i hloubkou. Mají tepelně tvarovanou kupoli z plsti, čímž skvěle kombinují funkci a formu. Vyzařují měkké světlo a jejich neutrální vzhled vynikne takřka v jakémkoliv interiéru.

Artuur – Perfektní všestrannost

Pokud je v Bibli světla nějaké svítidlo, které by rozhodně mělo upoutat vaši pozornost, pak je to osvětlení Artuur. Zamilujete si jeho design i optiku. Má zkosené hrany směrem ke středu a vyrábí se v kulatém i čtvercovém provedení. Sofistikovanost mu dodává vypouklá čočka v hluboce zapuštěném LED světle. I když je svítidlo vypnuté, ohromí vás svou působivou estetikou.

Multinova – Stvořena k otáčení

Dva různé průměry a výška 69 mm. Svítidlo Multinova vyniká svými malými rozměry, které využijete kdekoliv. Velice vhodné je také do lištových systémů v obchodech. Díky prizmatickému difuzeru, který snižuje oslnění, se osvětlení hodí i do kancelářských prostor. Vybírat můžete z černé, bílé či zlaté varianty nebo i možnosti kouřového difuzeru. Ten po zhasnutí světla zastane i dekorativní funkci. A pokud seskupíte rovnou dvě nebo tři svítidla dohromady, vytvoříte krásnou světelnou kompozici. Kromě zapuštěné, přisazené a track verze pro lištové systémy můžete světlo i zavěsit.

Spy – Smyslná jednoduchost

Pokud máte rádi jednoduchost, jistě vás zaujme osvětlení Spy. Reflektory byly navrženy tak, aby splňovaly různé požadavky a poskytovaly ideální řešení. Kompletní sortiment těchto svítidel se vyrábí v zapuštěných, přisazených a lištových typech a má snad nekonečné kombinace tvarů a LED barev či různá barevná provedení a variace. Kolekce se rozšířila o hromadu technických vylepšení, mimo širokou paletu barevných provedení nabízí také změny barvy světla, Tunable white, stmívání Soft Dim a mnohé další. A novinkou je, že Spy 39 W můžete použít i venku.

Uho – Perfektní proporce

To podstatné je v detailech. Svítidlo Uho má perfektní proporce, dokonalý poměr těla a jeho průměru. Uho je k dispozici jako akcentové světlo, které se přidává k malým profilům Splitline 14 a Shiftline 19, nebo jako bodové světlo v jednoduchém či dvojitém provedení.

Nime – Neviditelná inovace

Nejnovější inovací, která vychází ze spolupráce se světelným designérem Deanem Skirou, je osvětlení Nime. Jde pravděpodobně o nejmenší svítidlo, jaké kdy bylo společností Delta Light vyrobeno. Představte si maximální minimalismus, zaměřený na samotné světlo namísto svítidla. Svítidlo je zcela schované ve stropu. Systém Nime a jeho vlastní optika umožňuje zaostřit paprsek a upravit jeho úhel, rotaci a náklon. 

„Nime vám umožní zdůraznit objekty na svislých a vodorovných površích bez viditelně umístěného svítidla. Můžete osvětlit malé i velké objekty. Světlo můžete nasměrovat tam, kde je zrovna potřeba, a to i ve zkosených stropech. Nebo můžete vytvořit totožné kruhy světla z nízkých i vyšších stropů. Absence je v jeho přítomnosti. Přítomnost je v jeho absenci,“ říká designér Dean Skira.

The Lighting Bible, která byla poprvé publikována v roce 1997, je ikonou v mezinárodním světě svítidel, architektury, interiéru a designu. Bible světel vás vždy zavede na cestu plnou inspirace, která se promítá do interiérů po celém světě.


The Lighting Bible

deltalight.com/new

Delta Light

Vlastislavova 603

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...