Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

WOO toys

WOO toys

Tak jako k rodině patří děti a k dětem hračky, tak ke klukům patří éra a jiné vrčící stroje. Duo Vrtiška a Žák jim jen dodalo luxusní designovou podobu a kolekce jménem WOO je na světě!

 

Inspirováni třemi elementy - vodou, vzduchem a zemí - vytvořili designéři z masivního dřeva a ohýbané dýhy plachetnici, letadlo a buldozer. Spíše než obyčejné hračky jsou výsledkem objekty, které na první pohled upoutají svou dynamikou, výstižnou výrazovou zkratkou a prvotřídním řemeslným zpracováním.

Doplňky - WOO toys

Výroby se ujala truhlářská firma Process zabývající se realizací nábytku, který navrhují především čeští designéři.

Doplňky - WOO toys

Kolekce Woo byla tento týden úspěšně představena na pařížském veletrhu Maison & Objet, jehož posláním je zvýšit informovanost o designu z bývalého východního bloku. Hračky byly k vidění v sekci Dětský svět.

Doplňky - WOO toys

Tomuto jednomotorovému hornoplošníku žádné dítě neodolá! Křídla jsou vyrobena z ohýbané překližky nasedající na válcovité tělo, které se elegantně zužuje dvěma řezy až k ocasu. 

Doplňky - WOO toys

Iluze motoru není vyjádřena tvarově, ale pouze odlišena černou barvou. Bílé motory pak najdete na červených a šedých variantách letadla.

Doplňky - WOO toys

Podoba plachetnice, tak jak ji známe dnes, brázdí vody v téměř nezměněné podobě již staletí. Kompozice této hračky je velmi jednoduchá - dva trojúhelníky jako hlavní plachta a kosatka jsou zasazeny do trupu lodi v různých osách setkávajících se pouze v horní části. Tmavá linie na spodku trupu vytváří působivý dojem vodní hladiny.

Doplňky - WOO toys

Každý rodič ví, co na hračkách při častém používání první odpadne. U tohoto buldozeru byste ale radlici hledali marně, stejně jako vrtuli u letadla, anebo kýl u plachetnice. Přesto objekty nepůsobí nekompletně. Tělo buldozeru s naznačenou kabinou je jednoduché. Dominantu na něm vytváří dva dýhové ovály představující pásový podvozek.

Doplňky - WOO toys

Kde se vzalo jméno Woo? U prvního vysvětlení se přímo nabízí odkázat k anglickému slovu wood. Hračky jsou přeci vyrobeny ze dřeva. Ale woo je také v shakespearovském jazyce synonymem pro svádění nebo dvoření. Jistě, kdo by se do Woo nezamiloval? Anebo je to jen jedno z mnoha výkřiků, které děti tak dokonale ovládají?  Zkuste hádat, i to patří ke hře...

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Zdroj: woo-toys.com

Publikováno: 01.02.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...