Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Zrekonstruovaný byt Carme zdobí minulost, současnost i tři velké terasy

Zrekonstruovaný byt Carme zdobí minulost, současnost i tři velké terasy

V samotném srdci Barcelony, poblíž slavné promenády Las Ramblas, se nachází historická budova z roku 1861. V ní architekti, ze studia Jofre Roca Arquitectes, kompletně zrekonstruovali prostorný byt Carme, který ukazuje ducha minulosti i moderní design.

Historická budova, za jejímž návrhem stojí významný architekt Pablo Sambró Bahía má v přízemí umístěný obchod známý jako El Indio, který je známý svou historickou hodnotou. Když vstoupíte dovnitř budovy a pokračujete do hlavního patra, objevíte byt Carme se třemi velkými terasami.

Na jednu z teras lze projít rovnou z obývacího pokoje. Propojená je hned třemi vstupy, které do místnosti, skrz prosklené dveře, vhání hromadu denního světla. Další terasa pak navazuje na hlavní koupelnu a jednu byste našli i vzadu za barákem. Ta je mimochodem největší.

Terasu v zadní části pozemku majitelé plánují naplnit rostlinami a různorodou zelení, která vytvoří relaxační prostor, jenž si budou majitelé moci užít po celodenním hektickém dni ve městě a okolních ulicích. 

Architekti se pustili do renovace obydlí pomocí moderního programu, který upřednostňuje údržbu a obnovu primárních stavebních prvků, jako jsou tesařské prvky, rolety a dlážděná podlaha. Tyto prvky, jejich šrámy a vrásky způsobené časem, upozorňují na plynutí času a právě ony, poskytují jasnou přidanou hodnotu.

Dřevěné stropní trámy, obrubně i okenice dodávají bytu stylovou atmosféru a nejinak tomu je také u podlah, jež vynikají výraznými vzory. Některé ze stěn mají přiznané neopracované cihlové zdivo, které příjemně doplňuje okolní bílé zdi.

Přírodní materiály, spousta zeleně i původní prvky. To je to, co dělá byt Carme pro své majitele skvělým, a především klidným zázemím s teplem domova.

V podobném duchu se nese i jiná španělská usedlost, která kombinuje historii se současným designem: Starobylý statek, který je nyní moderním domovem. Nechte se inspirovat.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...