Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Když barevné akcenty dodají šmrnc: poznejte byt v Tel Avivu

Když barevné akcenty dodají šmrnc: poznejte byt v Tel Avivu

To, že barva dokáže oživit interiér, asi všichni víte. Ale použije-li se chytře a střídmě jako v případě izraelského bytu v Tel Avivu, dostane jinak minimalistický vzhled ten pravý šmrnc. Interiér zdobí zelené, modré i měděné akcenty, které mu dodávají osobitý charakter.

Byt je výjimečný také něčím jiným. Budova, ve které se nachází, vznikla ve stylu Bauhaus v roce 1930 a je domovem místních architektů Amira a Cheny Navonových. Ti k rekonstrukci přizvali interiérové návrháře Litala Ophira a Ilanu Bronfenovou.

Zatímco architekti měli na starosti strukturální změny v projektu, interiéroví designeři převzali estetiku. Jejich cílem bylo vytvořit moderní interiér s prvky, které vyzdvihnou historii budovy.

Přestože jsme si uvědomovali důležitost architektury Bauhaus z třicátých let, chtěli jsme zde udržet i klasické evropské dědictví," říká designér.

Na 92 metrech čtverečních architekti odstranili pár stěn, a vytvořili tak vzdušný a otevřený prostor s lepšími světelnými podmínkami. Obývací část navazuje na kuchyň i jídelnu. Jednotlivé zóny určuje volně stojící nábytek: jídelní stůl či mramorový snídaňový bar.

Čistě bílé stěny doprovází přírodní podlaha z dubových parket. Dominantním prvkem interiéru je zcela jistě zelená stříň v kuchyni, ve které byste našli lednici, nádobí i zásoby potravin. Další barevný prvek tvoří modrá sedačka v centru obývací části.

Za prosklenou stěnou, která obklopuje zelenou kuchyňkou skříň, se skrývá hrací místnost pro děti.

Dětský pokoj, který měří pouhých deset metrů čtverečních, je nejoblíbenějším místem pro obě děti architektů. I tak zde totiž mají dostatek místa na blbnutí.

Jemný design ložnice je podpořen kontrastním prvkem v podobě tmavé, geometricky vybarvené zdi nad postelí. Teplý nádech a barevný akcent dodávají prostoru zajímavá měděná svítidla.

Prosklenou koupelnu, která je součástí ložnice, zdobí čistý minimalismus v bílých barvách a černých doplňcích. Geometrická podlaha harmonicky propojuje obě barvy, a koupelna se tak stává útulnější.

Minimalistický interiér s prvky severského stylu je stále velice populární. Není se čemu divit. Jen tak se neokouká a právě různými doplňky a vybavením se dá obměňovat a všelijak oživovat.

Podívejte se také na projekty českých studií, které jsou této realizaci blízké: třeba studio Flat White a jeho útulná rekonstrukce bytu v severském stylu nebo industriální byt s houpačkami od Kláry Valové ze studia SMLX.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...