Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ingredients: Provoněný interiér

Ingredients: Provoněný interiér

Když před čtyřmi roky otevírali Jakub Kopčák a Lukáš Laskot v Jáchymově ulici concept store Ingredients, spousta lidí tento počin vítala. Jejich vizí totiž bylo přinášet na český trh nekonvenční kosmetické značky, jejichž produkty mají ve světě kultovní status. Nutno podotknout, že toto poslání stále plní. 

 


 

Spolupráce Jakuba Kopčáka a Lukáše Laskota se studiem Slaby architects vynesla Ingredients 
nominaci na cenu Czech Grand Design za rok 2012 v kategorii obchod roku.
 

„Parfémy obsahují ty nejvzácnější vonné esence zpracované tradičními postupy, od kterých už většina moderních výrobců vůní ustoupila pro jejich nákladnost,“ vysvětlují odlišnost konceptu Jakub Kopčák a Lukáš Laskot. 
 


 

Ingredients je geniálním spojením kvalitních přísad, originálních vonných kompozic a jedinečného designu nabízených produktů.
 

Beauty store má momentálně tři oddělení - v nadzemní části, přístupné z ulice, naleznete zejména parfémy, v části spodní potom produkty určené péči o pleť a speciální místnost pro svíčky. 
 

Inspirace vycházela z předchozího poslání prostoru, jímž byla umělecká galerie. „Tento koncept jsme v podstatě zachovali - vůně, které v Ingredients nabízíme, jsou jednoznačně uměleckými díly," popisují koncepci obchodu majitelé. 



 

 Od roku 2015 naleznete v suterénu Ingredients speciální místnost určenou pro péči o pleť. Srpnovou novinkou je pak sekce HOME plná svíček a interiérových vůní.
 


 

Majitelé kromě osvěty v oblasti vůní  představují v Ingredients tvorbu současných českých umělců.
 

Ihned při vstupu do interiéru ucítíte kromě nadpozemských vůní také vzdušnost prostoru, i přes jeho původní úzkou parcelaci. Tento dojem je podpořen vysokými stropy a celkovou světlou náladou interiéru, pozitivně ovlivněnou celoprosklenou výlohou a rozměrným oknem na opačné straně obchodu.


Dominantou prostoru je dřevěná “alchymistická vitrína“, jež svým umístěním napovídá o důležitosti celé této sekce. Na obou protilehlých stěnách jsou zavěšeny elegantní úzké mramorové poličky, poskytující dostatek místa pro parfémy a svíčky ze selekce Ingredients. 


 

Minimalistickému interiéru jednoznačně vládne bílá barva, která dává vyniknout vystaveným produktům. Její nerušivou oporou je pak podlaha v dekoru betonové stěrky.
 

Parfémy, které v portfoliu Ingredients najdeme se skrývají také pod označením „niche“. Za tímto pojmem objevíme neobyčejné produkty, které se od těch běžně dostupných liší zejména kvalitou ingrediencí a originalitou. Niche značky mají skutečné příběhy, nepodřizují se všeobecnému vkusu, a proto mohou být tvořeny s opravdovou láskou k výrobku samotnému. Výroba je vždy limitována počtem a samozřejmostí jsou tradiční postupy ručního zpracování mnohdy dle přísně střežených receptur. 
 



 

„Vše, co děláme, děláme s vášní, o kterou se rádi dělíme s ostatními. Naše zákazníky nikdy nenutíme do nákupu. Naším přáním je, aby byli se svým nákupem maximálně spokojeni,“ říkají zakladatelé Ingredients. 
 

Radu vám poskytne profesionální personál s neobyčejným čichem a citem pro doporučení toho pravého parfému na míru vašim preferencím. K příjemným vjemům se kromě neodolatelných vůní přidá také uklidňující hudba. 
 


 

Možnost vyzkoušet si produkty před zakoupením v pohodlí domova prostřednictvím vzorků je od začátku nedílnou součástí filozofie Ingredients.
 

To, jakým způsobem lze kromě vybavení a dekorací oživit interiér nám Ingredients představí v projektu SQUAT iD23 za pomoci příběhů tří světových značek:  
 

Italská značka Acqua di Parma je již sto let symbolem nadčasové elegance, vytříbenosti a nenapodobitelného italského řemeslného umu. Její tajemství se předává z generace na generaci v malých rodinných dílnách a spočívá zejména v těch nejkvalitnějších přísadách, zahrnujících vzácné esenciální oleje, nejčistší vosky a exotická dřeva. Preciznost zpracování podtrhuje samotné vyvedení flakonů a svíček, jež na sobě nesou královský štít, který je připomínkou erbů parmských vévodů z doby Marie Louisy, osvícené panovnice a mecenášky umění a kultury. 
 


 

Interiérový parfém přinášející do interiéru okouzlující lesní vůni spojením esence fialek a santálového dřeva.
 


 

Ručně vyráběná svíčka s bavlněným knotem, jež při až šedesáti hodinovém hoření uvolňuje hřejivou ambrovou vůni.
 

Zakladatelem australské značky Aesop byl v roce 1987 Dennis Paphitis, Australan s řeckými kořeny. K přírodní kosmetice, čerpající zejména z aktivních rostlinných výtažků a aromatických esenciálních olejů se pojí i životní filozofie, jež zahrnuje zdravou stravu, rozumnou míru pohybu, konzumaci červeného vína a také pravidelný přísun kvalitní četby.  


 

Krém, jehož velikost neobtěžká vaši kabelku více než je třeba, voní po muškátových lístcích, mandarinkách a grepu a navíc se lehce vstřebává.
 


 

Mycí gel na ruce s aromatickou vůní mandarinkové kůry, rozmarýnu a cedru je ideální pro časté mytí a ruce náchylné k dehydrataci.
 

Za tajemnou značkou Diptyque se ukrývá francouzský výrobce legendárních svíček a parfémů inspirovaných zážitky z cest, jehož příběh se začal psát již na počátku šedesátých let v Paříži. Trojice přátel Christiane Gautrot, Desmond Knox-Leet a Yvese Coueslant spolu představili v roce 1963 na dodnes hojně navštěvované adrese 34 boulevard Saint - Germain své první tři vonné svíčky - Aubépine, Thé a Cannelle, které brzy následovaly další vůně, parfémovaná mýdla i sprchové gely. 
 


 

Ikonická svíčka jejíž součástí jsou esence z růže a černého rybízu, vás zaručeně přenese do slunečného léta.
 


 

Další z rodiny Diptyque, v jejímž flakonu se ukrývá návyková vůně celého fíkovníku – jeho zelených lístků, nedozrálého ovoce i hřejivého dřeva, které v základu umocňuje také přítomnost cedru.
 

Podzimní procházku starou Prahou si tentokrát okořeňte nezapomenutelnou návštěvou voňavých Ingredients. Na to, jak vůně působí v interiéru, se pak můžete od 24. listopadu zajít podívat do unikátního projektu Insidecoru – SQUAT iD 23A přímo do Pařížské ulice a spojit ji s návštěvou jedinečných bytů v samém srdci města. 
 

____________________________________________________________________________________

 

Jáchymova 2,  Praha 1

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Barbora Hortová Autor:
Barbora Hortová

Foto: Archiv Ingredients, Dagmar Vyhnalkova

Publikováno: 14.12.2016


Přidejte se k Insidecor komunitě...