Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Japonské květinářství Gigi-Verde ožilo neobvyklými dekoracemi

Japonské květinářství Gigi-Verde ožilo neobvyklými dekoracemi

Na ostrově Honšú v Japonsku, přesněji ve městě Kóbe, se nachází úžasné květinářství Gigi-Verde. Kromě prodeje a aranžování květin, byste tu našli i neobyčejný prostor, který byl navržen interiérovým studiem Sides Core.

Ateriér Gigi Verde se zaměřuje na aranžování květin, určených pro různé události i večírky a slouží také jako maloobchodní květinářství. Lidé zde mohou zakoupit krásné květiny různých druhů a vůní.

Prostor ateliéru na první pohled zdobí velký kovový oblouk, který je umístěn uprostřed místnosti a stává se tak ústředním prvkem. Jeho flexibilita umožňuje různé uspořádání. Slouží také jako podpěra pro jednoduché osvětlení i pro květiny, díky nimž doslova ožívá a svůj vzhled může kdykoli měnit. Černé zbarvení oblouku svou barevností nijak nenarušuje prostor ani živé květiny v okolí.

Minimalistický styl květinářství doplňují industriální prvky v podobě betonu, z kterého je vytvořena neopracovaná podlaha i okolní pulty s květinovými výzdobami. Zdi i strop jsou tónované neutrální šedou barvou, čímž dopřávají interiéru čistý vzhled. Celý prostor tak nechává vyniknout kráse samotných květin.

Je to prostor, který se může neustále měnit díky uspořádání a výrazům květin, říkají designéři.

Květinářství je rozděleno na dvě části, které jsou na 76 metrech čtverečních vzájemně propojeny. V přední části se nachází velký kulatý stůl s židlemi ve stejné barvě, který slouží ke konzultacím s klienty, zatím co zadní část pozvolna přechází v pracovní prostor. Ten poskytuje aranžérkám větší míru soukromí a pohodlí při práci.

Minimalistický design a dokonalá přehlednost, kterou zákaznící jistě ocení, činí z ateliéru Gigi-Verde unikátní a jedinečné květinářství.

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Takumi Ota

Zdroj: archdaily.com

Publikováno: 23.10.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...