Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Agapecasa: nábytek z dílny slavného architekta Angela Mangiarottiho

Agapecasa: nábytek z dílny slavného architekta Angela Mangiarottiho

Střízlivost, elegance, experimentování a kvalita. To je DNA značky Agapecasa, která přináší do domácností jedinečné produkty pro běžný život. Agapecasa je odnoží italské značky Agape a představuje moderní vizi ikonických návrhů jednoho ze slavných architektů a designérů Angela Mangiarottiho.

Lavička Cavalletto z přírodní, hnědé nebo tmavě hnědé topolové překližky.

Jeho nábytek byl v 50. letech minulého století na svou dobu velice moderní, rafinovaný a funkční, a proto se společnost Agape v roce 2010 rozhodla rozšířit svůj sortiment o kolekci Mangiarotti pod značkou Agapecasa, která je věnována právě produktům slavného architekta.

 

 

Trojnohá židle Tre 3 nabízí opravdové pohodlí.

Angelo Mangiarotti, který letos oslaví 99 let, je jedním z velkých jmen italského designu dvacátého století. Za svou produktivní éru byl angažovaným a geniálním designérem, který dokázal svými experimentálními a extrémně originálními designy převzít ideály moderního hnutí. Podařilo se mu uplatnit svůj jedinečný talent na projekty různých měřítek, od architektury až po design, a ačkoli je obhájce ryzího funkcionalismu, nikdy ve své práci neopomněl usilovat o krásu a eleganci.

Slavný architekt a designér Angelo Mangiarotti.

Angelo Mangiarotti pracoval také s bronzem. Za povšimnutí stojí třeba jeho vázy Cap53.

Kolekce Mangiarotti, vyrobená z umělcových prototypů z 50. let, patří do klasiky italského designu. Některé umělcovy myšlenky týkající se bydlení se i dnes začleňují do filozofie značky Agapecasa. Se značkou spolupracují i další designéři, a díky tomu se Agapecasa stala jedním ze základních měřítek moderního vybavení.

Mramorové sedadlo Clizia vhodné pro vnitřní i venkovní použití.

Modulární policový systém Loico.

Kolekce Mangiarotti se skládá ze třinácti produktů, pečlivě zhotovených podle kreseb Angela Mangiarottiho. Mistrovy projekty od počátku padesátých let byly nejprve důkladně analyzovány z technického i konstruktivního hlediska, poté byly dále kontrolovány a znovu interpretovány tak, aby vyhovovaly měnícím se potřebám dnešní doby.

Elegantní stůl Sk207.

Sbírka produktů věrně reprodukuje některé z designérových nejslavnějších děl. Samozřejmostí je tak záruka kvality a inovativní systém certifikace. Každý objekt ve sbírce je označen podpisem návrháře a obsahuje i elektronickou značku, která umožňuje sledovat všechna relevantní data a vlastnosti. Zjistíte tak vše od sériového čísla přes jméno prodejce, a dokonce i zákazníka, až po materiály a technologie používané ve výrobě.

Židle Club 44 mají architektonickou povahu.

Mramorový stůl Aloso.

Jedna z variant stylových stolů Incas.

Stoly Compensato se vyrábí v různých velikostech a pro různé využití.

Čtvercový stůl ze série Incas.

Originální stoly Eccentrico se vyrábí v různých odstínech.

Modulární policový systém Cavalletto.

I když značka Agapecasa zatím zahrnuje pouze jednu kolekci věnovanou dílům slavného architekta, je zřejmé, že se k ní brzy připojí i další řady a slavná jména ze světa designu. A než se tak stane, můžete se těšit na otevření nového showroomu na Malé straně koncem března, kde bude k vidění výběr produktů této značky a kam se po předchozí domluvě můžete vydat na inspirující návštěvu.


Agapecasa

www.agapecasa.it

insidecor showroom: Sněmovní  173/9

Praha 1 - Malá Strana

Pro sjednání termínu schůzky nás prosím kontaktujte na info@insidecor.com nebo +420 775 342 788

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...