Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Flexform: luxus, který si zamilujete

Flexform: luxus, který si zamilujete

Luxus, který na první dotek pocítíte a do kterého se na první pohled i zamilujete. Takový je nábytek prestižní italské značky Flexform. Společnost s dlouhou rodinnou tradicí si zakládá na prvotřídní kvalitě řemeslné výroby i použitých materiálech, nadčasové funkčnosti a opravdu dlouhé životnosti. Nejznámější jsou především její pohovky, které se stanou středobodem vaší relaxační zóny. Design nábytku Flexform nepodléhá každoročně se měnícím stylům a módním výstřelkům. Je spíš decentně elegantní. A v tom je jeho síla. 

„Flexform ztělesňuje dějiny italského značkového nábytku. Nadčasové výrobky vydrží opravdu dlouho, a to bez vlivu výstřelků, které přicházejí a odcházejí.“

Sofa Groundpiece navržená Antoniem Citterem

Ikonický otoman Magi taktéž od Antonia Cittera

Odkládací stolky Jiff, dostupné ve třech velikostech

Značka Flexform byla založena v šedesátých letech v Brianze v severní Itálii, a to až třetí generací rodiny Galimberti. Vše začalo v roce 1959, kdy bratři Galimberti otevřeli řemeslnou dílnu nazvanou „Flexform di Galimberti“. Po ní brzy následoval první obchod, kde v poválečné době prodávali pohovky a křesla do elegantních budov v Miláně.

Pietro a Giuliano Galimberti, dva z nejvýznamnějších členů rodinného klanu

V roce 1967 pak potomci bratrů Galimberti transformovali výrobní dílnu na průmyslový areál a přejmenovali ho na Flexform SpA. Velkým krokem vpřed bylo také zahájení spolupráce s některými z předních designérů té doby: jako Joe Colombo, Asnago-Vender, Cini Boeri, Rodolfo Bonetto a mnoho dalších. V tu dobu začali spolupracovat i s Antoniem Citteriem, mladým talentovaným architektem a designérem, který posunul vizi a růst firmy na vyšší úroveň, do podoby moderní a nadčasové značky. Tak, jak ji dnes známe. Tato výjimečná spolupráce trvala více než čtyřicet let a jak sám Antonio říká, stal se součástí samotné rodiny.

Antonio Citterio

Konferenční stůl se stoličkami z kolekce Tindari

Sedmdesátá léta přinesla za přispění Antonia Citteria zásadní posun v koncepci produktových řad. Výroba směřovala stále více k originálním a moderním designům, a to bez jakéhokoli opakování minulých stylů.

Tehdy společnost také expandovala za hranice Itálie. Nejprve po Evropě, ale brzy se zahraniční růst rozpohyboval natolik, že přenesl Flexform do nejvýznamnějších prodejen nábytku v Americe, Asii i Austrálii. Na vlně nového tisíciletí se společnost stala globální a otevřela řadu vlajkových obchodů po celém světě.

Elegantní stůl Piuma v mahagonovém provedení

Konferenční a jídelní stoly Fly

„Rodina je na prvním místě.Je to neocenitelný odkaz zdrojů, inspirace a odborných znalostí. Hloubka našich kořenů nám umožňuje s jistotou nahlížet do budoucnosti. Bez tohoto poznání a pochopení naší historie by nebylo možné řídit společnost směrem k té nejlepší budoucnosti. Je pravda, že jen ti, kteří vědí, odkud pocházejí, můžou vědět, kam jdou," mluví hrdě o svých kořenech třetí generace rodiny Galimberti.

Pohovka Romeo má velkorysé polštáře plněné husí kůží

Sofa Lifesteel vyjadřuje přímočarou estetiku

Pohovka Grandemare přímo vybízí k lenošení

Společným jmenovatelem každého výrobku Flexform je snadno rozpoznatelný a vždy lehce použitelný design navržený pro každodenní život. Široký výběr různorodých kolekcí nábytku okouzlí každého, kdo hledá vytříbený styl se špetkou elegance. Do rozsáhlého produktového portfolia značky patří zejména pohovky, moderní křesla, ale i stoly, židle, knihovny nebo čalouněné postele.

Za zmínku stojí jistě sofa z kolekce Groundpiece, která vyniká svým minimalistickým designem. Sofu lze kombinovat s kůží potaženými policemi a knihovnami, které zároveň slouží jako opěrky nebo konferenční stolky. Na výběr je z mnoha komponentů a materiálů.

V této kolekci najdete také postel Groundpiece, která nadchne i náročného zákazníka svým vysokým standardem a klasickými i moderními liniemi typickými pro designéra Alberta Citteria. Čelo postele se vyrábí s koženým či textilním polstrováním ve dvoulůžkovém provedení a třech různých šířkách.

Modulární pohovka Magnum už na pohled láká k pohodlnému posezení a lenošení v měkkých polštářích. Má jednoduchý design s ideálními proporcemi. Opěrné polštáře obsahují polyesterová vlákna a sedáky zase pružné vnitřní jádro s vrchní vrstvou peří či polyuretanu a dacronu, díky kterému je pohovka dokonale komfortní. U všech modulů je navíc snímatelný potah z látky či kůže, což jistě ocení každý, kdo miluje praktičnost.

Novinkou, kterou Flexform letos představil, je elegantní kolekce Sveva. Velkorysé tvary křesel a pohovek vás okouzlí na první pohled. Pořídit si je můžete v mnoha různých barvách, a to jak v kůži, tak i textilu. Celá kolekce umožňuje nespočet zajímavých kombinací, které budou ozdobou každého interiéru.

Křesla ABC jsou vybavena nejmodernějším mechanismem pro sklápění opěradel

V naváznosti na ikonickou kolekci ABC vznikla její povedená re-edice A.B.C.D. S novou verzí, která se začala vyrábět v roce 2014, přišly některé podstatné změny. Křesla dostala měkčí vzhled, upravila se také základna křesla a odstranily se loketní opěrky.

Odkládací stůl Gustav představuje čistý design skloubený s funkčností. Je do něho zapuštěný kulatý mramorový top, který je dostupný ve čtyřech barvách s lesklým či matným povrchem. Pořídit si ho můžete ve třech různých velikostech, které vypadají nejlíp, když je mezi sebou zkombinujete.

Když ke stolku Gustav přidáte i křeslo Alison, vykouzlíte tím doslova designový koutek. Křeslo z masivu se šikmou zakřivenou konstrukcí je inspirováno tradičním skandinávským designem a dostanete ho hned v několika barevných provedeních.

Otoman Feel Good s komodou Piuma v pozadí

Od roku 1961, kdy se v Miláně poprvé zrodil nejoblíbenější veletrh designu Salon del Mobile, se FLEXFORM pravidelně podílí na všech jeho edicích. Patří mezi jedny z hlavních společností, jež udávají směr a trendy současného designu. Těmi se pak řídí celý svět.

Značka má rovněž české zastoupení. Nábytek Flexform nabízí ve svém pražském showroomu na Vinohradech společnost Stockist. Tak se tam zajděte podívat.


FLEXFORM
www.flexform.it

Stockist
Vinohradská 1200/50
Praha

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...