Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Barvy duhy, minimalismus a geometrie. Takhle se žije v bytě Ne_On

Barvy duhy, minimalismus a geometrie. Takhle se žije v bytě Ne_On

Jak přenést klid a harmonii do života lidí ve velkoměstech? To je otázka, kterou si kladli designéři Jun-Cheng Yeh, Chun-Ting Yeh ze studia NestSpace Design, když se chystali rekonstruovat rodinný byt v rušném městě Taoyuan na Taiwanu. Odpovědí jim bylo propojení bydlení s klidnými prvky přírody. Inspirovat se nechali okouzlující duhou, ale i minimalismem a geometrií. Nakoukněte do barevného interiéru bytu, který designéři pojmenovali Ne_On.

 

„Nechali jsme se inspirovat okouzlující duhou, což je fenomén, který se jen tak často nevidí. Rozhodli jsme se pro nenápadnou, mlhavou a barevnou paletu, a vytvořili tak určitý druh intimity mezi lidmi a barvami. Doufáme, že prostřednictvím neviditelné síly barev dosáhneme bližších interakcí a otevřeme dialog o ideálním způsobu života pro obyvatele měst,“ vysvětlují designéři.

Jun-Cheng Yeh a Chun-Ting Yeh vsadili na jednoduchost. Všechny materiály a jemné textury vás vtáhnou do kouzelného prostoru, který uklidní vaši mysl. Vytvořili plynulý rytmus prostoru s kompozicí geometrické grafiky. Jemné linie a křivky mají formovat pocity obyvatel, zatímco klidné barvy představují jakési duševno bytu.

Designéři se rozhodli rozbít původní zdivo a vytvořit široce otevřený a světlý interiér. Vedle okna umístili malý studijní či pracovní kout, aby se zde obyvatlé mohli v klidu soustředit, a přitom být stále v blízkosti svých nejbližších.

Jídelní ostrůvek je jedním z hlavních bodů, který odráží samotný koncept. Jeho netradičním řešením designéři zvrátili pocit pevného ukotvení. Klenutá silueta vytváří elegantní a vzdušnou formu jídelního koutku. Efektivním prvkem je také designové obloukové svítidlo, které je ozdobou prostoru. Kombinace materiálů, struktur a odlišných geometrických prvků působí na všechny smysly a nechává ožívat fantazii nejen při jídle.

Ložnici vévodí přírodní dřevo, které prostor ještě více zútulňuje. Barevnost je zde jemnější, světlé zdi doplňují barevné akcenty patrné v doplňcích. Více geometrie pak najdete zase v koupelně, kde obklady vytvářejí abstraktní obraz.

„V bytě Ne-On jsme nechali ožít duhu a její kouzla. Ať už je den dobrý či špatný, když vidíte duhu, vidíte i naději,“ říkají na závěr designéři.


Ne_On

NestSpace Design

www.nestspacedesign.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...