Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Moderní bydlení v barvách pistácie, fenyklu a přírodního dubu

Moderní bydlení v barvách pistácie, fenyklu a přírodního dubu

Našli ideální destinaci, zrekonstruovali dům, navrhli interiér a ještě si v něm vyzkoušeli nějakou dobu bydlet, aby se pak tento ideální domov mohl předat novým majitelům ve své plné kráse a funkčnosti. Architekti a životní partneři v jednom Zoe Chan a Merlin Eayrs se takovým to projektům věnují již několik let.

Kreativní duo, pracující pod vlastní značkou Chan + Eayrs, patří ke skutečným tvůrcům domovů, a to jak obrazně, tak i doslova. Vytvářejí domy na míru, od nalezení toho správného místa až po navrhování těch nejmenších detailů, ale mají i vlastní zkušenosti s daným bydlením. Právě díky nim pak mohou ladit konečné úpravy, než dům prodají.

Velikou výhodou Zoe a Merlina je to, že jejich práce je oproštěna od různých požadavků klientů a tlaku dodavatelů. Mají soustředěný přístup a pracují vždy a pouze na jednom projektu, což jim dává plnou tvůrčí svobodu. Odměnou jim pak je, kromě vlastní spokojenosti, také to, že mohou zažít a okusit hned z první ruky, co vytvořili.

Nejnovější domov od společnosti Chan + Eayrs, The Beldi, je přestavěný půdní prostor bývalé londýnské továrny na obuv. Projekt ilustruje kresbu tradičních dvorních domů, se kterými se autoři setkali na svých cestách po Maroku a Číně. Z kdysi průmyslového objektu se tak stal otevřený prostor. Zdobí ho zelené odstíny s přírodními texturami. A jak získalo toto bydlení svůj název? Po terakotových dlaždicích Beldi. Ty byly ručně vyrobeny tradičními postupy v Maroku a nyní jsou součástí tohoto interiéru.

Přestavěné podkroví tovární budovy zabírá celé patro, což bylo jedním z hlavních důvodů, proč toto místo architekti vybrali. Další parametry, které je pro tuto volbu přesvědčily, byla původní okna, lemující prostor ze všech stran, a díky tomu samozřejmě i velké množství přirozeného světla a velkorysých výhledů do korun okolních stromů.

Namísto brainstormingu nad kreslicími prkny a náčrty bylo pro Chana a Eayrs první důležitou věcí odstranění všech zdí a dočasné bydlení v prázdném prostoru. „Chtěli jsme porozumět objemům světla a teplotě při různých okolnostech během dne,“ vysvětlují architekti. Z toho pak vyplynulo i otevřené uspořádání.

Zelené pastelové tóny doplňuje také světlé dřevo, jež dodává interiéru teplo domova. Podlahové dlaždice v zemitých a zelených barvách jemně kontrastují, a přesto perfektně ladí s okolními prvky. Celá atmosféra zde navozuje pocit, jako byste žili v domku na stromě. Což je přesně to, co architekti cítili, když prostor testovali. 

Kromě barev doplňují atmosféru i pokojové rostliny a umění na zdech. Ručně vyráběné sklo, keramika i textilie vylepšují textury pro hmatový a přirozený pocit. Není náhodou, že marocké slovo „beldi“ znamená „tradiční, ručně vyráběné či místní koncepty“, které tato jedinečná rezidence plně zahrnuje.

Stěny a stropy v barvách pistácie, okenní rámy v tónech fenyklu a tmavě zelené okenice. To vše vykouzlilo jemné prostředí plné krásy, jednoduchosti a hřejivého tepla domova.

Nahlédně také do bývalého cukrovaru, který se proměnil v exkluzivní resort Alila Yangshuo.


Beldi

Chan + Eayrs

www.chanandeayrs.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...