Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Bývalé silo se proměnilo v atypický apartmán s výhledem na řeku

Bývalé silo se proměnilo v atypický apartmán s výhledem na řeku

Kdysi se tu skladovalo obilí pro místní lihovar. Nyní je z bývalého sila moderní domov jedné belgické rodiny. Netypický apartmán poblíž Antverp navrhl designér Arjaan De Feyter jako ukázku „monochromatické čistoty“. Dvoupatrový byt o rozloze 200 metrů čtverečních se může pochlubit kulatými místnostmi, které i přes jistou strohost působí útulně.

Právě ony zakulacené stěny dělají z bytu unikát. Interiér se rozprostírá celkem přes čtyři bývalá betonová sila, propojená krátkými chodbami. Jeden z těchto „válců“ architekt přeměnil na čtverec. Tak, aby vytvořil dle jeho slov „vizuální pauzu“ a v bytě vznikl alespoň jeden prostor s rovnými stěnami.

Při vstupu do bytu procházejí návštěvníci prvním silem, kde jedna z vložených stěn rozděluje prostor na chodbu, pracovnu a koupelnu. Ve druhém silu najdete obývací místnost a ve třetím ložnici s koupelnou. Poslední upravená čtvercová místnost v sobě ukrývá kuchyni s jídelnou.

„Vytvořili jsme celistvou atmosféru interiéru, kterou bych nenazýval neutrální paletou, ale spíše klidnou, sofistikovanou a zdrženlivou kombinací. Osobně si myslím, že přírodní kámen je okouzlující,“ říká architekt a dodává: „krásné jsou také rozdíly v sytosti dřeva, které nabízejí hromadu odstínů. Mosazné detaily, hrubé okraje stěn, to všechno je považováno za příjemné a přirozené."

Kuchyně je spolu s jídelnou nejprosvětlenější místností celého bytu. Nábytek byl vyrobený na míru. Linky jsou z travertinu, zatímco skříně vás upoutají dekorem postříbřeného popela. Jsou doplněné žlutým inkoustem a na závěr ručně vyleštěné. Tím byla zachována jejich přirozená barva.

Kouzlo tohoto bydlení tkví také v jeho umístění poblíž vodního kanálu. Z jídelny tak mohou majitelé obdivovat krásný výhled na řeku, který jen umocňuje onu klidnou atmosféru. Nezbývá než se zasnít a alespoň vzdáleně načerpat trochu té sofistikované energie.


Arjaan De Feyter
www.arjaandefeyter.be
Azalealaan 31, B-2980 Halle-Zoersel

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...