Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vstupte do elegantní belgické vily Tra

Vstupte do elegantní belgické vily Tra

V centru Antverp se nachází nedávno zrekonstruovaná soukromá vila Tra, která je symbolem nadčasové krásy na pěti podlažích. V Antverpách, které pro zdobnost a zlato nikdy nechodily daleko, tento cudný minimalismus působí až nepatřičně. Barevná paleta skládající se z černé, bílé a šedé je moderní, ale dává vyniknout historickým architektonickým prvkům domu. 

„Renovace je sama o sobě uměním,“ tvrdí architektonické studio Vlassak-Verhulst, které se ujalo rekonstrukce této historické vily a umění renovace za 30 let své existence dovedlo k dokonalosti. Nejdůležitější bylo zachovat původní architektonické prvky v klasickém stylu a doplnit je vysoce moderními materiály a zařízením. Vdechnout trochu moderního života do historie a tradice domu.

Suterén slouží jako wellness a fitness se saunou, koupelnou a prostorem k relaxaci. Nese se v surových texturách a teplých odstínech šedé. Dekorace jsou zastoupeny jen velice málo, autoři interiéru se nebojí nechat prostor volný bez zatížení zbytečných předmětů. Jen tak si doopravdy odpočine tělo i mysl. 

V přízemí se nachází obývací pokoj a kuchyň. Strohost, kterou nastoluje minimalismus i barevná paleta, narušují výrazně zaoblené tvary v kuchyni a obývacím pokoji – kuchyňská linka, oblouk dveří, osvětlení i dekorace na stěnách. Zaoblené jsou i kusy nábytku v obývacím pokoji. Vybrané materiály, jako jsou pálené dubové podlahy nebo modřínové dřevo, dodávají prostoru pocit tepla a vřelosti. 

V prvním patře je ložnice, koupelna a pracovna, stejné rozložení má i druhé patro. V ložnici se strohost palety vytrácí – tapeta na zdi evokuje až etnické vzory a měkkost pokoji dodává čalounění postele. Ve třetím patře je technické zázemí. 

Velká okna a dveře propouštějí do vily chladné, ale přívětivé antverpské světlo, které celou interiérovou symfonii dokonale podtrhuje. 

Pokud vás rekonstrukce zaujala, podívejte se, jak umí v Belgii vykouzlit moderní bydlení na břehu řeky


Soukromá rezidence

Vila Tra

Antverpy, Belgie

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...