Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Delta Light představí na Designbloku první kolekci dekorativních svítidel

Delta Light představí na Designbloku první kolekci dekorativních svítidel

Belgická rodinná firma Delta Light vyrábí funkční technické osvětlení, které ve svých projektech používají architekti po celém světě. Teď se značka poprvé dostává od minimalismu k dekorativnosti  představuje kolekci Soiree, tedy zdobná svítidla s působivým geometrickým tvarem. I v tomto případě však Delta Light klade důraz na precizní provedení a funkčnost. Kolekce Soiree nebude chybět ani na letošním Designbloku, který se od 17. do 21. října 2019 koná na Výstavišti Holešovice.

Stejně jako většina svítidel v portfoliu Delta Light, i kolekce Soiree vznikala z kovu. Ten zaručuje dlouhou životnost a nadčasovost. Doplňuje ho žárovka z opálového skla nebo edisonka s viditelnými vlákny. Značku Delta Light proslavila i variabilita velikostí: Soiree dostanete v malém i velkém provedení. Svítidlo může mít na šířku 40 centimetrů nebo třeba metr.

Série nabízí dva různé tvary – obdélník a kruh. Pro oba typy jsou charakteristické kovové lamely, které obtáčejí světelný zdroj. Působivě vypadá i kombinace obou druhů. Díky vzorování vytvářejí svítidla působivé stíny, úzké prstence totiž lámou světlo. Víc lesku nabízí zlaté provedení, milovníky industriálního designu zase potěší matná černá verze. Svítidla působí jako umělecké dílo, které z každého úhlu ukáže jinou podívanou, a to hlavně díky kombinaci pravoúhlých a kruhových forem. Svítidla Soiree jsou na pohled lehká a vzdušná, ale přesto prostorově výrazná.

„Do kolekce jsme zahrnuli hru se světlem a tmou, typickou pro architekturu. Ale také přirozené světelné efekty či tvary, které dennodenně vídáme. Najdete v nich i špetku skulpturálního umění,“ popisuje tým Delta Light. I když svítidla zrovna nezáří, vnášejí do místnosti texturu a dokážou definovat jednotlivé prostorové zóny. „Soiree umí vytvořit kontrast v minimalistickém interiéru nebo přitáhnout pozornost k dlouhému stolu či pultu,“ doplňuje výrobce.

Pokud chcete mít přehled o posledních trendech v osvětlení, neměli byste stánek Delta Light na Designbloku minout. Svítidla Soiree uvidíte už z dálky – budou totiž hlavní ozdobou stánku. Právě tady si užijete to pravé soirée plné nečekaných stínoher a odlesků.


Stánek Delta Light, Designblok

17. až 21. října 2019

Výstaviště Holešovice

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...