Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Design podle vašeho gusta. Hlasujte v nové architektonické soutěži

Design podle vašeho gusta. Hlasujte v nové architektonické soutěži

 

Grand Prix Architektů, kterou každoročně vyhlašuje Obec architektů, je pro fanoušky architektury známá věc. Také letos je hlavním partnerem události přední prodejce koupelnového vybavení, značka GROHE. Těšit se můžete mimo jiné na online přenos ze slavnostního večera, kde se 19. října představí všech 55 finalistů. A letos přichází i jedna novinka: nově můžete i vy hlasovat pro vašeho favorita.

Jesle, kde je stolování kolektivním zážitkem. Bytový dům, vzdávající hold 30. letům minulého století. Anebo třeba radnice pro Prahu 7, jež cituje tvarosloví Holešovic či přestavba Fakultu humanitních studií Univerzity Karlovy. Do Grand Prix Architektů se přihlásila pestrá škála komerčních i rezidenčních realizací, renovací i novostaveb, konzervativních i návrhů i experimentů.

Všichni finalisti se 19. října představí v rámci festivalu, který proběhne na půdě Fakulty architektury ČVUT a bude se zároveň zdarma vysílat online na www.gpaf.cz. Pětičlenná porota složená ze čtyř zahraničích a jednoho tuzemského odborníka, vyhlásí v rámci eventu hlavní cenu i vítěze v jednotlivých kategoriích. A vy můžete být u toho.

Fakulta humanitních studií UK, Kuba & Pilař architekti

Rekonstrukce paláce hradu Helfštýna, atelier-r

golden egg, mh architects

Gran Fierro, Formafatal

GROUNDS, KOGAA

Zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci Libušína, Masák & Partner

Obnova Šlechtovy Restaurace, Hulec & Špička Architekti

Kavárna Kontejner, studio Collarch

Vyhlídka Špička, Mjölk architekti

Věčná loviště, Petr Hájek ARCHITEKTI

 

Od 12. října navíc běží hlasování veřejnosti, do kterého se může zapojit každý, kdo chce podpořit svůj oblíbený projekt či ateliér. Vítěz získá Cenu architektonické veřejnosti GROHE. I vy se tak můžete stát součástí poroty a zpestřit si podzim jedinečnou architektonickou událostí. Takhle vypadá ta nejkvalitnější architektura, která v Česku vzniká.

 

 


Grand Prix Architektů Festival

19. října na gpaf.cz, hlasování veřejnosti od 12. října

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

insidecor tým Autor:
insidecor tým

Publikováno: 12.10.2021

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...