Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Domov v přírodě. Dům Bras je v dokonalé symbióze s okolní krajinou

Domov v přírodě. Dům Bras je v dokonalé symbióze s okolní krajinou

Jaké je to bydlet v ráji? Pro každého z nás znamená idylický domov něco trochu jiného. Když se ale spojí jedinečná architektura a okouzlující příroda bez lidí a městského šumu, dají jistě všichni za pravdu, že je o kouzelnou atmosféru postaráno. Nahlédněte s námi do belgického domu Bras, který se nachází na předměstí Antverp, obklopený svěží zelení.

Dům byl navržen tak, aby splýval s okolní krajinou, jejíž součástí je také rybník, který stavbu obklopuje. Projekt vytvořili architekti DDM Architectuur, kteří chtěli co nejvíce propojit interiér s exteriérem. I když jste uvnitř domu, přijde vám, jako byste byli přímo na zahradě. Většina fasády je prosklená a kromě hromady denního světla ve všech ročních obdobích umožňuje také jedinečné a ničím nerušené výhledy do pestré zahrady.

Prostředí, které budovu obklopuje, je opravdu kouzelné. Každý den zde vítá majitele líbivý zpěv ptáků a sem tam se objeví i nějaké jiné zvíře, pro které je místo taktéž domovem. A právě tato pestrost a živost dodává domovu tu pravou a nezapomenutelnou atmosféru.

Přízemí se skládá ze tří hlavních zón. Obývací část s otevřenou kuchyní, prostor pro cvičení s bazénem a saunou a hudební místnost s panoramatickým výhledem na rybník. Tyto zóny jsou fyzicky a vizuálně spojeny prosklenými průchody podél čtyř uzavřených bloků, pokrytých tmavou modřínovou dýhou. Ta ukrývá prostory, jako jsou schody, spíž, vchod nebo třeba ložnici.

Modulární obývací stěna, krb a veliká pohovka jsou hlavními prvky obývacího pokoje. Prostorná místnost, která je doslova obklopena přírodou, nepotřebuje žádné obrazy ani jiné dekorace. Jejím hlavním a živým „obrazem“ je venkovní krajina.

Všechny části domu jsou obdivuhodné, ale jakmile vstoupíte do hudební místnosti, budete unešeni výhledem na jezero. Atmosféra, která zaměstná všechny vaše smysly, vás dozajista pohltí. Nad touto místností se pak nachází knihovna a také hlavní apartmá s výhledem do korun stromů.

Koupelna se nese v duchu čistého minimalismu, v němž převažují bílé tóny. A ani zde není o výhledy nouze.

Architekti si dali záležet také na domácím fitness centru, jehož středobodem je již zmíněný bazén. Díky působivému osvětlení si tak majitelé můžou užívat i noční koupání, bez ohledu na hodinu. Tam, kde bazén končí, rybník začíná. Architekti stylově navázali na přírodní živel.

Technické prostory a parkoviště byly umístěny pod zem a jsou přístupné rampou, která opticky rozpůlila rybník. Příhradové nosníky se integrovaly do střech, což umožnilo realizovat velké výřezy bez sloupů.

Pro zdůraznění monolitického charakteru domu je horní část fasády obložena deskami z přírodního kamene Musschelkalk. Desky ve třech různých velikostech jsou umístěny do římského vzoru, takže střechy a fasády jsou vlastně spojené. Což umožňuje, aby se dům prolínal s krajinou jako kámen v lese.


DDM Architectuur
www.ddmarchitectuur.be
Nieuwpoortstraat 15 
B-8500 Kortrijk
Belgie

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...