Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ethnicraft: nábytek, který stárne s krásou a grácií

Ethnicraft: nábytek, který stárne s krásou a grácií

Suky, paprsky a letokruhy, různé nedokonalosti a rozmanitost odstínů. Takové je přírodní dřevo. Belgická firma Ethnicraft využívá kouzla masivu a již dvacet pět let vytváří unikátní nábytek a dekorativní předměty do našich domácností.

„Vyvíjíme nadčasový nábytek z masivního dřeva, který s přibývajícími léty získává na kráse. Věříme, že dřevo dělá z našeho nábytku pevný základ domova a rozehřívá vaše srdce. Design, který odolává rychle se měnícím trendům se dobře přizpůsobuje různým stylům. Může s vámi zestárnout, stěhovat se napříč různými domovy a přenášet tak své příběhy z jednoho života do druhého,“ vysvětlují majitelé Ethnicraft.

Filozofie značky je v tvoření jednoduchého, autentického, a především funkčního nábytku, který je svými vlastnostmi doslova nadčasový. Respektuje životní prostředí i společnost.

Stoly Torsion jsou vyrobeny z masivního dubu pokročilou technikou zpracování.

Elegantní barové stoličky Oak Osso.

Jak se začal psát příběh této belgické značky? Vše začalo prvním kontejnerem plným dekorativních předmětů z Indonésie. V roce 1995 se podnikatel Philippe Delaisse rozhodl přivézt ze své dovolené v Indonésii nábytek a interiérové doplňky, aby je mohl nabízet i ve své domovině v Antverpách. Dozvěděl se o tom jeho dlouholetý přítel Benoit Loos, který s ním spojil síly. Začali importovat zboží z Indonésie pravidelně, každých několik měsíců. Po více než roce se ale rozhodli, že chtějí navrhovat a vyrábět vlastní nábytek a v Indonésii založili svou první výrobní fabriku.

Philippe Delaisse, zakladatel značky Ethnicraft.

Dnes patří nábytek Ethnicraft k světově známým značkám. Kvalitní řemeslná výroba je samotným jádrem značky a za jednoduchostí jednotlivých kousků stojí neustálá snaha o inovace. Designéři, se kterými značka spolupracuje, využívají pokročilé techniky tvorby a zpracování. Tak, aby konečné produkty byly vyladěné do posledního detailu.

„Naše kolekce se vracejí ke kořenům. Věříme v nadčasovou krásu masivního dřeva, promyšlený design a kousky plné charakteru, vyrobené z kvalitních materiálů, které stárnou s krásou a grácií,“ dodávají majitelé.

Komoda Graphic Sideboard je ztělesněním kreativity, matematické přesnosti a preciznosti.

Odkládací stolek Totem představuje archaickou geometrii přenesenou do současné moderní doby.

Jídelní stůl Slice navrhl designér Nathan Yong.

Roku 2018 vznikla kolekce Ancestors s výrazným designem tradičního etnického umění. Je inspirována archaickými geometrickými tvary a symboly nalezenými v kulturách po celém světě, převážně v Africe. V kolekci najdete jedinečné konzolové a odkládací stolky, komody, skříňky či zrcadla. Dále lze v nabídce společnosti nalézt také třeba sofa či křesla.

Stolky Tabwa Thin z kolekce Ancestors mají výrazný vzhled tradičního etnického umění.

Kromě centrály v Antverpách má značka své pobočky také v Indonésii, Singapuru, Hongkongu a Severní Karolíně. Výrobní dílny jsou rozmístěny na třech různých místech v Indonésii, Vietnamu a Srbsku.

Veškeré dřevo, ze kterého se nábytek vyrábí, pochází ze zodpovědně a pečlivě obhospodařovaných lesů. Kolekce Teak navíc zahrnuje produkty certifikované jako 100% FSC. Certifikát FSC CoC, kterým se značka může pochlubit, ověřuje cestu produktů v celém dodavatelském řetězci.

Nábytek této belgické značky vyvolává pocity tepla, srdečnosti a přirozenosti masivu. Dřevo se pro výrobu nábytku používá již od pradávna. Racionálnost kolekcí spočívá ve funkčnosti, jednoduchosti a vynikající kvalitě zpracování. To vše přispívá k čistotě designu, typické pro značku Ethnicraft. Společnost se neustále snaží investovat do vývoje nových technologií ve zpracování masivního dřeva a hledá především nové možnosti jak kombinovat dřevo i s ostatními materiály.

Designové židle Bok Chair, které navrhl designér Alain van Havre.

Jídelní stůl Oak s originálně řešenýma nohama.

Ethnicraft se nevěnuje pouze dřevěnému nábytku, ale také polstrovanému nábytku a textilním bytovým doplňkům. Na ten se využívají ty nejlepší tkací nitě, které se vyrábějí především v Belgii, Francii, Itálii a Peru. Přírodní vlákna, jako je bavlna, vlna či belgický len doplňují portfolio značky a naplňují její hodnoty stejně jako unikátní nábytek z masivu.

Polštáře se neplní syntetickým materiálem, který není udržitelný, ale přírodním kachním peřím. Majitelé si pochvalují jeho vlastnosti. Když polštář načechráte, krásně drží daný tvar, což syntetická alternativa neumí, a proto musí být často vyměňována.

Modulární pohovku N701 lze poskládat z různě velkých modulů.

Křesílko N701 ze stejné kolekce jako modulární pohovka.

Plniva jsou vyráběna v Holandsku a jsou označena značkou Oeko-Tex 100. Což je mezinárodní štítek pro koberce a jiné textilie založený v roce 1992. Právě tento štítek zaručuje, že konečný produkt neobsahuje žádné škodlivé látky. Zahrnuje přírodní i syntetická vlákna.

Pohodlné DC lounge křesílka.

Od roku 2020 spadá pod značku Ethnicraft i její dceřiná společnost Notre Monde. Ethnicraft se může pochlubit opravdu širokou nabídkou nábytku, ze kterého si vybere každý, kdo ocení jednoduchý a nadčasový design. Můžete se o tom sami přesvědčit v pražském showroomu Stockist, který tento belgický nábytek nabízí.


Stockist

Vinohradská 1200/50
www.stockist.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...