Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Zeitraum: ekologický nábytek s duší přírody

Zeitraum: ekologický nábytek s duší přírody

V dnešní době, kdy je udržitelnost, obnovitelné zdroje a zodpovědnost k přírodě na prvním místě, je skvělé, když si toto poslání vezmou za své i firmy, které tak mohou dodávat na trh kvalitní a ekologické produkty. Jsme nadšeni, že vám můžeme představit německou značku Zeitraum, jejíž hodnoty udržitelnosti sahají až ke vzniku firmv roce 1990. Společnost Zeitraum vyrábí kvalitní nábytek z masivního dřeva, který doplnila také o jedinečnou kolekci osvětlení Noon.

Inspirujte se nadčasovým designem nábytku Zeitraum, který zajišťuje dlouhověkost po celé generace a v kterém žije duše přírody.

Za společností Zeitraum stojí německá designérka Birgit Gammeler, kterou k založení vedla láska ke dřevu i studium průmyslového designu. Minimalismus, který do svých návrhů vnáší spolu s čistým a ekologickým výrobním procesem, daly vzniknout nábytku, který je atraktivní a velice kvalitní. Jak sama říká: Zeitraum není pouze nábytek, Zeitraum je přístup k životu a věcem okolo nás. Předměty, které nás v životě obklopují, by měly mít charakter, zároveň by měly být praktické, adaptabilní a nenápadné. Jsou zrcadlem a projevem svého majitele, jsou sluhou a zároveň přítelem.

Společnost vychází z bohatých zkušeností: už po staletí se zabývá typickým zpracováním dřeva v jižním Německu a alpském regionu. Tyto znalosti spolu s nejmodernějšími technologiemi zpracování umožňují společnosti vyrábět smyslný nábytek s vysokou praktickou hodnotou. „Naše láska k materiálu a nezbytnost, aby každý kus byl mistrovské dílo, je to, co tvoří hodnotu našich kolekcí,“ propaguje své hodnoty Zeitraum.

Pro výrobu nábytku používá Zeitraum pouze tvrdé dřevo z udržitelného lesního hospodářství a vzdává se všech chemických úprav. Povrchy jsou ošetřeny organickými oleji a ponechány pórovité, což dovoluje nábytku dýchat a udržet si svou přirozenou povahu. Zásady výroby se zároveň opírají o opravitelnost a údržbu jako takovou, protože to je jediný způsob, jak lze zajistit onu dlouhověkost.

Společnost je hluboce spjata s lesem, který je pro ni cenným prostředím, poskytujícím jeden z nejatraktivnějších a zároveň nejstarších materiálů zpracovávaných lidskýma rukama. Je pevně ukotven v tradičních řemeslech, díky čemuž se stává jistým kulturním dědictvím. Žádná imitace se nemůže přiblížit jeho přirozeným vlastnostem. Dokonce dlouho po té, co bylo dřevo rozřezáno a zpracováno, poskytuje po mnoho desetiletí dobré vnitřní klima a zdravé rysy.

Láska a nadšení pro masivní dřevo spočívá v jeho unikátním charakteru. Jakmile se dotknete nábytku z masivu, ucítíte příjemnou a teplou povahu tohoto živého materiálu. Přírodní estetika dřeva totiž stimuluje všechny naše smysly.

Ve spolupráci s mezinárodními designéry vyvíjí Zeitraum koncept, který oslovuje lidi, sdílící stejné názory a pohled na udržitelnost po celém světě.

Nábytek doplňuje i kolekce osvětlení Noon, která se vyznačuje svou jednoduchostí a zároveň důmyslností. Tato elegantní svítidla jemně ozdobí každý prostor a nechají vyniknout i kráse kolem.

Letošní kolekce, kterou společnost Zeitraum představila na veletrhu imm Cologne v Německu, je plná designové čistoty s vyniknutím krásy přírodního dřeva, které má samo o sobě díky své organické struktuře osobitý charakter. Každý růstový prsten zobrazuje část životních dějin celého lesa.

Vybrali jsme pro vás ukázky nábytku z nových kolekcí i několik z těch starších, které prostě musíte vidět.

RAIL SOLO

Mezi novinky patří například kolekce stolů RAIL SOLO, jejichž deska je vyrobena z multiplexu. Vyznačuje se zaoblenými rohy a viditelnou boční hranou. Zeitraum je vyrábí ve čtyřech atraktivních barvách, které interiéru propůjčí moderní styl. Najdete zde široké spektrum různých tipů a velikostí, vhodných k různým účelům. Od menších odkládacích stolků přes jídelní až po konferenční stoly.

Kanceláře a pracovny nemusejí být nudné a jednobarevné. Jemné pastelové tóny dodávají nábytku svěží závan hravosti, který každý při práci jistě ocení.

ZENSO

Kolekci židlí sochařského charakteru s názvem ZENSO vytvořilo designérské duo Formstelle. Při výrobě bylo použito masivní dřevo na konstrukci a pro sedadlo i opěrátko dřevo lisované. Židle jsou k dispozici v mnoha tvarech, které jim propůjčují specifické využití. Najdete tu barové židličky, jídelní židle i hlubší a extra pohodlná křesla. Precizní práce se dřevem je zřejmá v každém detailu.

YOMA

Kolekce YOMA představuje nový typ postelí s nízkým rámem, jehož delší strany jsou dostatečně široké na to, aby sloužily zároveň jako police. Zadní polštáře lze upevnit v různých polohách. Můžete si je nastavit podle nálady. Nabízí mnoho možností pro pohodlný spánek, odpočinek i čtení.

IN HEAVEN

Jiný typ postelí z kolekce IN HEAVEN mluví svým názvem za vše. Budete se v nich cítit jako v nebi. Přes vrchní část konstrukce lze přehodit závěs a vytvořit si tak vlastní „oblaka“. Minimalistické a čisté linie v geometrickém provedení dělají z této postele stále atraktivní kousek přesto, že jde o starší kolekci.

KOSI BANK

V minulé sezóně začala společnost Zeitraum vyrábět jednoduché lavice KOSI BANK, které dobře fungují jak samostatně, tak i ve spojení s jiným kusem nábytku. Například u postelí vypadají tyto lavičky skvěle. Nejen, že si na ní můžete sednout při oblékání či svlékání, ale poslouží vám také jako dobrý pomocník k odkládání oblečení.

 

KIN TALL a KIN LONG

Zeitraum má ve své sbírce také mnoho zajímavých skříní, komod i menších skříněk v různých podobách. Jednoduchý design zde dává vyniknout surovému dřevu a v barevných variacích nabízí pestré osvěžení do každého interiéru.

Pokud vás krása dřeva okouzlila tak jako nás a chtěli byste si nějaký ten kousek živoucího nábytku Zeitraum pořídit i do vašeho interiéru, seženete jej v pražském showroomu Stockist, který se nachází v prostorách Vinohradského Pavilonu.


Zeitraum, prodává Stockist

Vinohradská 50, Praha 2

www.stockist.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...