Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Venkovní nábytek EMU: židle a stoly, které jen tak nezničíte

Venkovní nábytek EMU: židle a stoly, které jen tak nezničíte

Značka EMU už víc jak 60 let představuje působivé nábytkářské umění. Ve spolupráci se slavnými designéry vyrábí jedinečný zahradní nábytek, který si získal již mnoho obdivovatelů po celém světě. Díky silným italským kořenům, precizní řemeslné výrobě a nadčasovému designu si značka v průběhu historie dokázala vytvořit silné renomé, které je v designu vždy o krok napřed.

Úspěch značky Emu, založené v roce 1951 v italském Mascianu, roste hlavně díky pohodlí a eleganci tohoto nábytku. Výrazný design s rozpoznatelnými tvary a konstrukce z oceli a hliníku doplňují nejmodernější technologie, kde má hlavní slovo i ten nejmenší detail, a samozřejmě konečná kvalita výrobků.

Značka je jedinečná také díky své speciální výrobní technologii lakování s protikorozním ošetřením. Díky tomu je nábytek takřka nezničitelný.

V každé kolekci se odráží osobitý styl značky i designéra, který za návrhem stojí. Emu spolupracuje s předními světovými designéry, jako jsou Arik Levy, Christophe Pillet, Paola Navone, Patricia Urquiola, Jean Marie Massaud, Stefan Diez, Jean Nouvel, Samuel Wilkinson, Sebastian Herkner a mnozí další, kteří udávají trend dnešní doby. Do popředí se tak dostává nápaditost, funkčnost a originální řešení, které je tolik ceněno.

Stylová kolekce Riviera od Lucidi / Pevere

HEAVEN

Jedna z nejznámějších kolekcí, kterou navrhl věhlasný francouzský designér Jean-Marie Massaud, se nazývá Heaven. Nebesky nejen zní, ale i vypadá. Základní myšlenkou této kolekce je lehkost, odvozená z forem dutých prostorů. Charakteristickým rysem je tenký, doslova utkaný ocelový rám. Tato elegantní kolekce vyniká vyváženými liniemi a celkovou harmonií. Obsahuje dva typy jídelních stolů, odkládací i konferenční stolek, židle i křesla a také velké vázy. Vyrábí se v bílém, šedém a černém provedení.

MIA

Moderní styl, nadčasová jednoduchost i hravá barevnost. Taková je kolekce nábytku Mia od designéra Jeana Nouvela. Tato ikona městského nábytku v minimalistickém duchu a formálních tvarech dodá stylový charakter jakémukoliv prostředí, jak v exteriéru, tak i interiéru. Stoly i židle vznikly z oceli a hliníku a jsou vhodné i do velice malých prostorů, kde vykouzlí nezaměnitelnou atmosféru.

SEGNO

Další kolekce, která se vyznačuje minimalistickým designem, se nazývá Segno. Za jejím návrhem stojí designér Aldo Ciabatti, který vsadil na vodorovné čáry. Oblíbená je všestranná lavice, která je k dispozici ve dvou různých velikostech a mnoha barevných variantách. V celé kolekci najdete také různé podoby židlí včetně těch barových.

IVY

Ocelová síťovina v takřka uměleckém pojetí? Kolekce Ivy je elegantní, vzdušná a v kombinaci s okolním prostředím doslova uhrančivá. Navrhla ji italská architektka a designérka Paola Navone, která do kolekce vnesla jistý kus sochařství a dokonalou rovnováhu. Rozsáhlá kolekce obsahuje pohovku, židle, křesla i konferenční a jídelní stůl, ke kterému usadíte až deset lidí.

TERRAMARE

Atraktivní tvary i velké rozměry, to vše charakterizuje kolekci Terramare od studia Chiaramonte / Marin. Designéři ji navrhli tak, aby vytvořila útulné a osobní prostředí uvnitř i venku. Kolekce nabízí kompletní sortiment nábytku pro jídelní a obývací prostory. Elegance se zde prolíná se základními liniemi, designem a inovativními materiály. Designéři použili ekologické kůže s vintage detaily, díly z hliníku i kameniny a barevné, voděodolné textilie.

ROUND

Od francouzského designéra Christopha Pilleta pochází kolekce venkovního nábytku Round. Vyniká měkkými liniemi, které ocení každý milovník designu. Stylová rafinovanost a čisté základní tvary se odráží v bohaté škále stolů, židlí i křesílek, ve kterých si užijete příjemné a velice komfortní posezení. Nábytek je k dostání v různých barevných provedeních.

Společnost Emu nabízí široké portfolio produktů různých kolekcí, ze kterých si vybere svého favorita snad každý. Každoročně tuto sbírku rozšiřuje o nové a atraktivní kolekce, které se vyznačují nejen svým designem, ale i prvotřídní funkčností, dlouhou životností a samozřejmě i skvělým komfortem.

Ocelový nábytek z kolekce Aero navrhl designér Paul Newman

Kolekce nábytku Re-Trouvé od designérky Patricii Urquioly

Ať už dáte přednost jakékoliv kolekci, budete jistě nadšeni. Značka vyrábí nábytek, který se hodí pro každou situaci. Užijete ho jak doma, tak i v komerčních prostorách. Všude tam, kde se objeví, dokáže vytvořit kouzelnou atmosféru, kterou si zamilujete. Na nábytek se můžete zajít podívat do pražského showroomu Designpropaganda.


EMU

www.emu.it

Designpropaganda
Vinohradská 1253/34
Praha - Vinohrady

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...