Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Glas Italia

Glas Italia

Značka Glas Italis se zaměřuje výhradně na výrobu interiérových objektů z tabulového a laminovaného skla. Geometricky přísný pracovní stůl Edge vznikl v ateliéru pařížského designéra Patricka Norgueta. Krystalický tvar byl vytvořen pomocí extrémně precizního lepení jednotlivých skleněných desek k sobě.

Nábytek - Glas Italia

Patricia Urquiola navrhla pro značku jídelní stůl Crossings, který je vyroben z extrémně lehkého laminovaného skla s barevným optickým dekorem. Jeho skulpturální kvality ještě podporuje jeho asymetričnost.

Nábytek - Glas Italia

Stůl, který je jakýmsi archetypem stolu jako takového, vytvořil pro Glas Italia japonský designér Tokujin Yoshioka, který se ve svých dílech často zabývá tématem transparentnosti a neviditelnosti. Luminous je minimalistickým interiérovým objektem s precizně řešenými spoji desky a nohou stolu.

Nábytek - Glas Italia

V hlavní nabídce značky Glas Italia nalezneme i mnoho zrcadel. Několik z nich je dílem legendárního designéra Ettora Sottsasse, který na sklonku svého života vytvořil sérii 6 barevných zrcadel Dioniso tvořenými různě barevnými destičkami skla.

Nábytek - Glas Italia

Slavný italský postmodernista Alessandro Mendini je autorem tohoto dekorativního zrcadla Brilliante připomínajícího vybroušený diamant.

Nábytek - Glas Italia

Studio Nendo patří mezi nováčky v bohaté stáji světově proslulých designérů, které má značka Glas Italia ve svém portfoliu. Jeho kolekce Deep Sea je tvořena nízkými stolky a úložnými systémy. Ty jsou vytvořeny z různě zabarvených modrých nebo šedivých skel a vytváří tak poetický barevný gradient inspirovaný mořskou hlubinou.

Nábytek - Glas Italia

Další kolekcí, kterou navrhl Oki Sato ze studia Nendo pro Glas Italia, je série hybridních objektů spojujících dvě typologie do jedné. Mirror Chair v sobě spojuje židli nebo stoličku se zrcadlem do výsledného surrealisticky laděného interiérového objektu.

Nábytek - Glas Italia

Naoto Fukasawa vytvořil pro italskou společnost již několik návrhů. Jedním z nich je i tento nízký stolek Drawn, který tvoří elegantně zaoblené kusy skla.

Nábytek - Glas Italia

Nízký stolek s názvem Dark Side of the Moon je dílem Pierra Lissoniho a je tvořen barevnými laminovanými kusy skla, které docilují dekorativního duhového efektu.

Nábytek - Glas Italia

Továrnu a největší showroom značky Glas Italia naleznete ve městě Macherio nedaleko Milána. Ocelovo-skleněná budova je dílem italského designéra a architekta Pierra Lissoniho.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: glasitalia.com

Publikováno: 03.09.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...