Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Pastoe

Pastoe

Společnost Pastoe založil v roce 1913 podnikatel Frits Loeb ve městě Utrecht, kde značka sídlí dodnes. Zlatá éra nastala v poválečné době, kdy pro Pastoe začala pracovat řadu vynikajících návrhářů včetně Ceese Braakmana, jehož tvorbu vidíme i zde na obrázku. Autor proslul svým jedinečným smyslem pro formu spojujícím praktičnost se skulpturálními prvky.

Obchod - Pastoe

Kromě Braakmana pracoval ve stejné době, v padesátých letech, pro společnost i designér Jan Van Grunsven nebo sochař Cornelius Zitman. Oba autoři jsou tvůrci několika sedacích kusů nábytku radikálně modernistických forem.

Obchod - Pastoe

Tvorba Ceese Braakmana je dnes respektována odborníky a sběrateli po celém světě. I proto před dvěma lety uvedla Pastoe na trh re-edici jeho drátěného křesílka SM05, které původně pochází z poloviny padesátých let minulého století.

Obchod - Pastoe

Dnes produkty Pastoe vynikají svou formální čistotou a smyslem pro minimalismus. Takové jsou i stélovité úložné systémy z kolekce A'dammer, které se vyrábí v několika pestrých barvách. Jejich designér Aldo van den Nieuwelaar se při jejich návrhu inspiroval tvarem parkovacích sloupků v Amsterdamu.

Obchod - Pastoe

Minimalismus byl vlastní také dnes již předčasně zesnulému Maartenovi van Severenovi, jehož dílem je i toto kožené lehátko LL04, které je už považováno ze neoddiskutovatelnou ikonu období posledních dvaceti let užitého umění.

Obchod - Pastoe

Totem od architekta Vincenta van Duysena se skládá z úložných modulů, které se dají libovolně natáčet všemi směry.

Obchod - Pastoe

Mezi poslední designéry, kteří přispěli do ikonické kolekce značky Pastoe, patří i nizozemské konceptuální duo Scholten & Baijings. Jejich dílem jsou polotransparentní komody z kolekce Shift, které si prohrávají s jemnými koloristickými kvalitami.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: pastoe.com

Publikováno: 07.11.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...