Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Hotel Monsieur Didot: francouzská historie v mytických Athénách

Hotel Monsieur Didot: francouzská historie v mytických Athénách

V mytických Athénách najdete butikový hotel Monsieur Didot, který vás přenese do stylové středomořské atmosféry s nádechem francouzské historie. Hotel byl koncipován jako domov Monsieura Didota, aristokrata, tiskaře a cestovatele. Právě podle něj se ubytování jmenuje.

Hotel se nachází mezi elegantními athénskými čtvrťmi Kolonaki a Exarchie. Své hosty vítá do světa elegance a jemnosti. Historické budově v neoklasicistním stylu vrátili vznešenost architekti z BaBatchas Design Studio. Okouzlí vás zde ozdobné prvky, vysoké stropy, skryté dveře i tajné chodby, evokující bohatou historii. Hotel Monsieur Didot je dokonalým odrazovým můstkem k prozkoumání tisíce let starých Athén.

Ubytování vzdává hold nejen aristokratické historii, ale taky francouzským tiskařům, vydavatelům a zakladatelům rodinného podniku Didot, jehož působení sahá do počátku 18. století. Také ulice, ve které se hotel nachází, byla pojmenována po Ambroise Firminovi Didotovi. Patřil k prvním podnikatelům, kteří v 19. století založili tiskařský lis v nově nezávislém Řecku a jehož podobizna inspirovala designéry k vytvoření stylového loga hotelu.

Ambroise Firmin-Didot pocházel z významné dynastie tiskařů, vydavatelů a knihkupců.

V interiéru hotelu vás upoutají detaily, jako jsou ozdobné lišty, mramorové prvky a parketové podlahy, které designéři pečlivě obnovili do původního stavu. Díky dovednostem a tradiční práci tamních řemeslníků dýchá prostor historií. Střízlivou eleganci neoklasické budovy doplňuje tlumená a sofistikovaná paleta jedinečných textilií, ručně vyráběných keramických lamp a kusů nábytku, vyrobených na míru. Ty jsou naopak inspirované modernismem a současným minimalismem. Celkový vzhled a autentičnost vyzdvihují přírodní materiály v podobě mramoru, dřeva či sádry.

Zajímavým prvkem jednoho z apartmánů je prostorná knihovna v ložnici, která ukrývá tajné dveře do koupelny. V knihovně byste samozřejmě našli také výběr skvělých literáních děl.

Rodina Didot za své éry mimo jiné vytvořila i krásná neoklasicistní písma, která se objevila i v různých publikacích z 19. století. Zejména v prestižních vydáních Voltaireovy práce a textech od Adamantia Koraise, předního učence řeckého osvícení. I díky tomu představuje hotel symbolické spojení mezi neoklasickou minulostí země a její rušnou současností.

V přízemí hotelu jsou umístěna dvě větší apartmá. Tři pokoje pak najdete v prvním patře a další pokoj ještě ve druhém. Všechny místnosti jsou velice útulné a jejich hřejivé teplo, připomínající domov, působí na všechny smysly.

Pokoj v horním patře disponuje vestibulem plným slunce, který zároveň slouží také jako koupelna. K dispozici je zde i soukromá terasa, na níž si hosté mohou vychutnat mírné athénské klima v „boho-chic“ pohodlí.

Množství knih, maleb, tisků a eklektických sbírek dekorativních předmětů, které se v hotelu nachází, vyvolává dojem, že jste právě vstoupili do soukromého domova cestovatele, milovníka knih a intelektuála. V tomto smyslu je osobnost Monsieura Didota přítomna v každé místnosti budovy a vítá všechny hosty do svého nitra.


hotel Monsieur Didot

monsieurdidot.com

Sina 48, Athény

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...