Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Hotel Palácio de Santa Catarina sjednocuje různorodé prostory

Hotel Palácio de Santa Catarina sjednocuje různorodé prostory

Myslíte, že kombinace diametrálně odlišných prostorů se k sobě nebude nikdy hodit? Opak je pravdou. V Lisabonu najdete hotel Palácio de Santa Catarina, kde interiérový design hraje hlavní roli. A je o to zajímavější, protože si v něm najde zalíbení snad každý. Od zastánců moderního designu přes milovníky klasiky až po obdivovatele jedinečných historických prvků.

Po zemětřesení v Lisabonu v roce 1755 byl Palácio de Santa Catarina prvně rekonstruován. Další úpravy se pak odehrály v roce 1910, kdy si zde udělal své sídlo hrabě z Verride, a také v roce 1990 při přeměně budovy na bankovní instituci.

Výjimečné místo a skutečná hodnota budovy byly skvělým výchozím bodem pro projekt obnovy nového hotelu. Do rekonstrukce se pustili architekti Principal Architects, kteří tak hostům nabídli specifické a umělecké zázemí. Najdete tu devatenáct pokojů a apartmá, dvě restaurace, bar s panoramatickou terasou, salonek a snídaňovou místnost se zimní zahradou, ale i bazén s výhledem na město či řeku Tagus.

Design se řídí čistou a přísnou estetikou, která respektuje stávající prvky a obnovuje i integruje ty nové. Tím zároveň buduje hodnoty dědictví i pro další generace.

Kdekoli to bylo možné, obnovili architekti stavební prvky a zdůraznili tak racionalistickou Pombalinovu stavbu a lisabonskou architekturu druhé poloviny 18. století. Působivé jsou především zdobné detaily a ušlechtilá výzdoba v jednom z pater, které převzalo styl počátku 20. století.

Moderní pokoje vynikají jednoduchostí, lehkostí a neutrálními tóny. Interiér je teplý a útulný. Zdobí ho nábytek na míru, navržený a upravený dle specifik každého prostoru. Dřevo a mosaz, v barvách žluté či bronzové, pomáhají utvářet detaily každého kusu nábytku. Textilie v čele s povlečením mívají taktéž jemné tóny a spolu s vlněnými koberci a jedinečným osvětlením poskytují maximální pohodlí, které dnes hoteloví hosté vyžadují.

 

Z restaurace jsou kouzelné výhledy na město a řeku, které si hosté mohou vychutnat během každodenního stolování. Skrze velká okna po obvodu proudí do místnosti hromada denního světla.

Střešní terasa a vyhlídka jsou zarovnány se střechou. Fasádu ozvláštňují úzké vertikální kamenné pásy, které zachovávají vertikální rytmus budovy. Byly navrženy tak, aby umožnily přechod mezi dvěma architektonickými jazyky.

Hotel Palácio de Santa Catarina patří k historicky obdivuhodným stavbám v Lisabonu, které jistě stojí za návštěvu. Zvenku celkem obyčejná budova, když jste ale uvnitř, ocitáte se rázem v jiném světě...

V Lisabonu najdete i jiný hotel: Santa Clara 1728, který je oázou v rušném městě.


 

Hotel Palácio de Santa Catarina

Rua de Santa Catarina 1

Lisabon, Portugalsko

www.verridesc.pt

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...