Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Hotel Nobis v Kodani obdivují lidé napříč generacemi

Hotel Nobis v Kodani obdivují lidé napříč generacemi

Jak to vypadá, když zdi mohou promlouvat a tvořit atmosféru plnou vzpomínek? Vydejte se s námi do Kodaně, kde stojí hotel s více než stoletou historií. Dýchne tu na vás atmosféra dávných časů neoklasicismu, prostoupená moderním designem a svěžími barvami.

Historie kodaňského hotelu Nobis sahá až do roku 1903. Původní velkolepá budova byla cíleně navržená pro místní pojišťovnu. U toho ale neskončila. Po nějaké době budova ve svých prostorách přivítala nadějné hudebníky. Po dlouhou dobu zde totiž sídlila dánská Královská hudební akademie. Teprve nedávno, poté, co byla budova delší dobu prázdná, se místo proměnilo v útulný hotel, jehož kouzlo může poznat každý, kdo do této severské země přijede.

Ve vstupní hale vítá hosty recepce z litého betonu, což je odkaz na skutečnost, že původní budova byla z tohoto materiálu postavena jako jedna z prvních. Z haly je navíc monumentální schodiště prodlouženo i dolů k restauraci.

Po mramorovém schodišti se dostanete ale i do horních pater, kde se nachází apartmány. Zdobné prvky neoklasicismu jsou zde patrné takřka všude. Ve společných chodbách vás přivítají a doprovodí až do soukromých pokojů.

Hotel, celým jménem Nobis Hotel Copenhagen, by nemohl vzniknout bez zásahu šikovných architektů ze studia Wingårdhs, kteří si pohráli s přírodními materiály, jako je mramor, dřevo, kůže či vlna. Moderní nábytek, neotřelé osvětlení či stylové dřevěné podlahy. To vše utváří perfektní souhru komponentů, které nijak neruší původní prvky budovy.

Velká část interiérů byla navržena tak, aby poskytla teplé, útulné a uvolněné místo, v němž se budou hosté cítit skvěle. V pokojích najdete postele s ocelovým rámem na míru, skříně, stoličky, lavice a psací stoly. Nachází se tu také umění. To ale nehledejte na stěnách, ale naopak na zemi v podobě uměleckých koberců.

Okouzlující mramorové koupelny přímo vybízejí k zaslouženému relaxu a očistě. Jsou minimalisticky řešené s volně stojící vanou a kulatým umyvadlem.

„Do interiéru hotelu jsme zasáhli pouze lehce. Pečlivě jsme zachovali původní neoklasicistní prvky budovy, její bohatou eleganci, prostornost i nádherné detaily. Renovací jsme se snažili dosáhnout nejen čistého designu, ale i hravých tónů a útulnosti. Sedmdesát sedm pokojů pro hosty jsme vymalovali v modrozelených tónech,“ říkají na závěr architekti.


Hotel Nobis

www.nobishotel.dk

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...