Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Skandinávský hotel Vipp nabízí designové pokoje ve městě i přírodě

Skandinávský hotel Vipp nabízí designové pokoje ve městě i přírodě

Vipp není hotel v tradičním slova smyslu. Apartmány má na třech místech ve Skandinávii, recepci ani restauraci tu nehledejte. Název hotelu nese jméno známé dánské značky Vipp, kterou proslavily její vysoce funkční produkty. Právě ty doplňují interiéry jednotlivých pokojů. Představujeme podkrovní ubytování a památkový apartmán v Dánsku a moderní lesní úkryt ve Švédsku.

Za vznikem značky Vipp stojí Holger Nielsen, který již jako velice mladý podnikatel v sedmnácti letech založil malou kovoobráběcí továrnu. Na počátku samotné historie značky stál promyšlený odpadkový koš, který nejprve navrhl a vyrobil pro kadeřnický salon své ženy. A později pro velký zájem veřejnosti také pro dánskou kliniku. Koše s pedálem a otevíracím víkem se těšily obdivu a značka se začala pomalu vyvíjet a rozrůstat. Dnes je rodinná společnost zastoupena již třetí generací a kromě legendárních, sto let starých odpadkových košů, vyrábí mnoho dalších interiérových doplňků, modulární kuchyně a zmíněné mobilní domy a hotelová apartmá.

Holger Nielsen, zakladatel značky Vipp

Vyhlášené odpadkové koše Vipp navržené v roce 1939

NETRADIČNÍ HOTEL

V hotelu Vipp si vyzkoušíte design na různých místech ve Skandinávii. Můžete zamířit do moderního úkrytu Vipp Shelter, obklopeného švédskou přírodou. Vydat se můžete i do víru města, který v centru nabízí kodaňský Vipp Loft, nebo navštívit Vipp Chimney House čili komínový dům, obnovenou památku severní Kodaně. Všechna místa jsou krásná, úplně jiná a každé z nich má něco do sebe.

Vipp Loft

Podkrovní apartmán Vipp je skutečným designovým zážitkem. Nachází se pouhých 10 minut od srdce Kodaně, v nejvyšším patře sídla společnosti Vipp. Dříve tu bývala stará polygrafická továrna z roku 1910. Dnes je budova součástí moderní a designové oblasti Brygge v kodaňském přístavu. Najdete tu mimo jiné i plno kaváren, pekáren a restaurací.

Interiér podkroví se rozprostírá na 400 metrech čtverečních. Architekti ze studia David Thulstrup zde vytvořili příjemné a moderní ubytování, v němž vás nadchnou vysoké stropy a velký prosvětlený interiér. Pokud milujete městské prostředí, kde se design setkává s uměním, budete z tohoto místa nadšeni.

V centru interiéru se nachází tmavá modulová kuchyně Island Vipp. Nabízí všestranné možnosti vaření, má hromadu úložného prostoru a je k dispozici i ve verzi s barovým posezením. Vedle kuchyně najdete prostorný jídelní stůl, kam se vejde až 12 lidí. V našem kodaňském hotelu je jen jeden pokoj. Ale je pravděpodobně největší ve městě,“ chlubí se majitelé hotelu.

Apartmán nabízí také několik ložnic. Ubytování je vhodné až pro čtyři osoby a nechybí ani moderní koupelna a knihovna. V celém prostoru vás upoutá příjemná paleta barev a materiálů. Dřevěné podlahy ladí se stropními trámy, které jsou odhalené. Vše působí velice útulně.

Vipp Chimney House

Nedaleko podkrovního ubytování se v centru Kodaně nachází další apartmán. V roce 1902 zde byla vodárna s vysokým komínem, poté dlouho zřícenina. Po renovaci v režíi architektů ze studia David Thulstrup slouží tato historická památka opět lidem jako apartmá. Původní průmyslový prostor si částečně zachoval své kouzlo. Nyní v něm ale najdete ty nejmodernější produkty a vybavení značky Vipp i nepřehlédnutelná umělecká díla.

Apartmá zahrnuje dvě ložnice, dvě koupelny, velkou otevřenou kuchyň, jídelnu a obývací prostor. Vše na ploše 200 metrů čtverečních. Úchvatné vysoké stropy a industriální šmrnc dodávají tu správnou atmosféru. Interiér je plný designových doplňků a uměleckých skvostů. V jídelně například zdobí prostor nad stolem ohromný lustr, připomínající zářivé vrtáky.

Světle šedé stěny dodávají bytu neutrální styl. Oživuje ho ale vytříbený nábytek s doplňky, květiny nebo různé sošky. Pohovka Vipp přímo vybízí k lenošení a posadíte se tu na židle, které pokračují v tradici funkčního a průmyslového designu značky.

Obě ložnice jsou umístěné v prvním patře. Díky velkým proskleným panelům umožňují hostům výhled do atria. Hlavní ložnice je navíc prakticky propojena i s šatnou.

Vipp Shelter

Posledním apartmánem hotelu je Vipp Shelter, kde si přijdou na své všichni milovníci přírody. Nachází se ve švédských lesích a nabízí moderní úkryt před civilizací. Je to perfektní útočiště, když chcete strávit nějakou dobu offline, když si chcete odpočinout od každodenního života a spojit se s přírodou. Můžete zde relaxovat při pohledu na blízké jezero, poslouchat zvuky lesa nebo uklidňující praskání krbu.

Apartmán je vhodný pro dvě osoby. Konstrukce z černé oceli a plocha 55 metrů čtverečních nabízí všechny důležité potřeby k bydlení, včetně plně vybavené kuchyně. Každý kousek temně laděného interiéru architekti pečlivě navrhli tak, aby vynikla okolní příroda.

Velké prosklené panely nabízejí maximální propojení s přírodou. Hosté je můžou zcela otevřít a užívat si pobyt v přírodě, nebo je v nepřízni počasí uzavřou, zapálí krb a odpočívají v teplém a útulném prostředí.

Kuchyňský ostrůvek i vestavěné komponenty jsou černé, stejně jako okolní nábytek. Nechybí zde ani legendární odpadkový koš a další interiérové doplňky z dílny dánské značky Vipp. Impozantním prvkem je krb, který dodává teplo domova.

Z apartmánu můžete pozorovat ryzí přírodu, architekti však mysleli také na romantické snění. Prosklený strop ložnice vám umožní spát rovnou pod hvězdami.

Není zde sice žádné fitko ani bazén, ale o to víc si budete užívat procházky či běh lesem nebo koupání v jezeře Immeln. Prosté aktivity, které budou jenom vaše. Budete zde pouze vy, příroda a spousta energie, kterou budete čerpat plnými doušky.

Ať už se vydáte do víru města plného památek a umění, nebo dáte přednost jiskrné přírodě a jejím divům, budete jistě spokojeni. Pro značku Vipp jde také o příležitost, jak předvést své inovativní a funkční produkty na neobvyklých místech a v praxi.

A jestli se vám zrovna nechce cestovat, ale vybavení značky Vipp se vám líbí, zajděte si ho prohlédnout do showroomu Stockist.


Stockist

Vinohradská 50
Praha 2 - Vinohrady

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...