Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Francouzský neoklasicismus se špetkou Skandinávie: to je apartmán AM

Francouzský neoklasicismus se špetkou Skandinávie: to je apartmán AM

Jak si elegantně poradit s dispozičním řešením bytu? Na to přišli architekti ze studia INT2architecture, kteří navrhli zajímavý interiér v centru Moskvy. Hlavním motivem pro ně byl francouzský neoklasicismus i lehký závan Skandinávie. Představujeme vám apartmán AM, který okouzlí všechny milovníky čistého designu.

Apartmán se nachází v předrevoluční budově v centru Moskvy. Skořápku bytu architekti navrhli jako odkaz na francouzský neoklasicismus. Celý byt je takřka otevřený prostor, který je pouze dispozičně rozdělen na jednotlivé funkční zóny. Jedinou oddělenou místností je koupelna se sociálním zařízením, která je chytře schovaná za panely s úložným a vestavěným prostorem v centrální části bytu. Jde o jakýsi černý box, který architekti navlékli na toto oddělené jádro.

Už při vstupu do apartmánu vás upoutá krásná podlaha z dřevěných parket, která propojuje celý byt. Parkety i další prvky jako jsou bílé stěny, vysoké stropy, velká podlouhlá okna, sádrové římsy či boiserie odkazují na již zmíněný neoklasicismus.

Z chodby se dostanete rovnou do kuchyně. V černém panelu jsou zabudované vestavné spotřebiče a opodál se vyjímá bílý, čtyři metry dlouhý kuchyňský ostrůvek s varnou deskou, dřezem a pracovní plochou, která postupně přechází v jídelní stůl. Ten doplňují jak elegantní závěsné lampy, tak také jednoduché barové židličky.

Bílé stěny zdůrazňují proporce bytu a čistotu architektury. Kontrast zajišťuje dominantní centrální box v černé barvě, ale i jiné bytové doplňky. Někde to je závěsné osvětlení, jinde pracovní stůl či židle a v kuchyni zase ohromný obraz s tajuplnou ženou.

Obývací část se používá také jako salonek. Jsou zde veliká kožená křesla, která přímo vybízejí k pohodlnému odpočinku. Prostor zdobí originální závěsné osvětlení, které se u bílých zdí hezky vyniká.

Ložnici byste našli v nejzazším koutě bytu. Hned u postele, nad níž visí obraz v podobném stylu jako v kuchyni, je v černém boxu vestavěná skříň a z druhé strany vchod na balkón. Nachází se zde i menší pracovní prostor, který stylově doplňuje okolní interiér.

Koupelna, ukrytá za panelem, se nese v duchu stejných barev. Vstupní část, kde se nacházejí umývadla, je vesměs celá ze dřeaě. Doplňují ji pouze prvky v černé barvě: topení, umyvadlové skříňky i strop. Zbytek koupelny zdobí krásné mramorové obložení.

Moderní prvky v interiéru se doplňují s těmi klasickými. A to jak barvou a materiálem, tak i stylem. Vytvářejí tak příjemný a moderní prostor.

Pokud i u vás vítězí jednoduchý a čistý design, pak by vás mohl zaujmout také projekt od Studia Flat White, které vytvořilo útulnou rekonstrukci bytu v severském stylu, nebo Modulární bílý dům v Šanghaji.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...