Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ubytování plné designu. Kodaňský hotel Audo slouží i jako showroom

Ubytování plné designu. Kodaňský hotel Audo slouží i jako showroom

Když se propojí cestování a design, nemůže vzniknout nic jiného než skvělý projekt. V Kodani najdete unikátní hotel Audo, který představuje útulné ubytování i to nejlepší od dánské značky Menu.

Hotel stojí v průmyslové části Kodaně Nordhavn, v budově z roku 1918. Tento městský přístav je domovem výletních lodí a jen kousek odsud se nachází módní čtvrť Østerbro, která je vyhlášená svými kavárnami a obchody.

V hotelu si prohlédnete i samotné sídlo značky Menu, nachází se tu ale také deset apartmá pro hosty. Všechna jsou vybavena řadou nábytku, osvětlení a bytových doplňků této značky. Designová značka Menu se spojila s architektonickým studiem Norm Architects a společně vytvořili ubytování, které zároveň slouží i jako výstavní prostor.

„Chtěli jsme, aby naše značka zaujala nový přístup k podnikání v oblasti designu. A to prostřednictvím otevřenosti, sdílení znalostí a spolupráce. Ukázujeme svou sbírku v různých kontextech. Díky tomu zajišťujeme, že kolekce ožijí,“ vysvětluje Joachim Hansen, ředitel společnosti Menu.

Se vstupní halou si architekti opravdu pohráli. Téměř všechny již existující příčky odstranili a vytvořili obrovský otevřený prostor s betonovými podlahami z dlaždic a perforovanými černými kovovými stropy. Po celém obvodu umístili kontrastně bílé pohovky, žílové mramorové konferenční stolky a sametová křesla v čokoládové barvě.

„Amfiteátrové“ schodiště vede do kanceláří Menu a do společného pracovního prostoru, který je uzavřen černě orámovanými panely. Hosté se pak mohou výtahem dostat do svých pokojů, které jsou situované v bývalém podkroví, pod původními dřevěnými stropními trámy.

Oproti přízemí, kde jsou zvoleny spíše surové a průmyslové materiály, což podle majitele odráží ducha lokality, jsou v soukromých pokojích vidět úplně jiné materiály. Intimnější, teplejší a útulnější. Takové, které vyvolávají pocit klidu a vyrovnanosti.

Pokoje jsou navrženy tak, aby byly více hřejivé. Mají terakotové stěny, dubové podlahy i stylové koberce či rohože.

„Koncept hotelu Audo je hybrid, stejně jako původní budova. Z vnější strany má historické odkazy, ale uvnitř je racionální, průmyslová betonová konstrukce, která nám umožnila prostor poměrně svobodně transformovat,“ říká Jonas Bjerre-Poulsen, spoluzakladatel společnosti Norm Architects.

V hotelu najdete také obchod, který svým hostům nabízí ten nejlepší výběr produktů i od dalších prémiových značek. Gurmáni zde ocení malou kavárnu a restauraci, kde načerpají síly, jež budou potřebovat k dalšímu zkoumání kodaňských krás.

A co dalšího byste měli v Kodani navštívit? Například Plovoucí dřevěný ostrov.


Hotel Audo

www.theaudo.com

Dánsko – Kodaň

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...